У Ковелі відзначили 33 річницю Чорнобильської трагедії

26 Квітня 2019, 17:33
У Ковелі відзначили 33 річницю Чорнобильської трагедії 4373
У Ковелі відзначили 33 річницю Чорнобильської трагедії

У Ковелі вшанували пам'ять жертв Чорнобильської трагедії.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

26 квітня у Ковелі біля пям’ятника жертвам аварії на ЧАЕС відбувся захід, на який зібралось чимало ліквідаторів, їх родини. Ковельчани прийшли, аби вшанували пам'ять про загиблих, подякувати чорнобильцям за героїзм, силу духу, за те, що стали на захист безпеки людства.

«Ковельчани одними з перших  вступили у смертельний двобій з незримим ворогом. Вони з честю і гідністю виконали свій обов’язок, зробили значний внесок у ліквідацію аварії. Багатьох з них уже немає серед нас. Ми захоплюємось Вашим подвигом.  Низький уклін вдовам і сім’ям тих, хто не дожив до цього дня», – під час свого звернення сказала секретар міської ради Віра Федосюк.

Подяки і матеріальну допомогу ліквідаторам та вдовам вручив представник благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» Павло Самолюк.

Виступила голова Ковельського міського осередку громадської організації «Союз Чорнобиль України» Олена Чеханюк, яка згадала непрості моменти, з якими стикаються у повсякденні учасники ліквідації аварії та їх сім’ї.          

Декан Ковельського благочиння ПЦУ, протоієрей Василь Мичко разом з духовенством відслужили панахиду за загиблими та померлими ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

Після завершення присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника. 

 

Коментарі
27 Квітня 2019, 00:50
Хто там ще не перехотів у так званий совіцький союз, задумайтесь!
27 Квітня 2019, 10:53
СССР строил на Украине заводы и электростанции...А бандеровцы и селюки строят брички для лошадей..
27 Квітня 2019, 21:07
А то правда, що в ольгіно всі такі пасивні гомосексуалісти, як ти?
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024