Воля-Ковельська: як у місцевому храмі провели Страсну п'ятницю

27 Квітня 2019, 11:08
Воля-Ковельська: як у місцевому храмі провели Страсну п'ятницю 2038
Воля-Ковельська: як у місцевому храмі провели Страсну п'ятницю

У Велику п'ятницю у церкві у селі Воля-Ковельська згадали неправедне осудження Синедріоном і Пілатом Ісуса Христа, його страждання, розп'яття, смерть і поховання.

Про це повідомляється на сторінці «Парафія Архістратига Михаїла Православної Церкви України села Воля-Ковельська» у Facebook.

«Свята Плащаниця у Велику п'ятницю винесена для загального вшанування. Поспішімо, відклавши життєві піклування, у скорботі приклонити свої коліна перед Христом і засвідчити свою вдячність за безцінну жертву в справі нашого спасіння», – йдеться у дописі.

Страсна п'ятниця вважається найскорботнішим днем для християн. Цього року вона припала на 26 квітня.

Богослужіння Великої п'ятниці пройняте духом жертовної любові та безмежного милосердя до людського роду. На утрені читаються 12 Євангелій Святих Страстей Христових, а на вечірню виноситься плащаниця і співається Канон про розп'яття Господа і «На плач Пресвятої Богородиці».

Плащаниця – це плат, на якому зображений у повний зріст Господь Ісус Христос, який лежить у гробі. Після виносу плащаницю встановлюють на спеціальному підвищенні в центрі храму. Її прийнято умащати пахощами і прикрашати квітами на згадку про те, як жінки-мироносиці помазали пахощами тіло похованого Христа.

 







Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39