Колодяжне: Великдень у родині Косачів. ВІДЕО

30 Квітня 2019, 09:52
Великдень у родині Косачів 3928
Великдень у родині Косачів

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відзначили «Великдень у родині Косачів».

В гості запросили учнів Скулинської школи — учасників тематичного конкурсу «Великодня палітра», – про це йдеться у сюжеті «Суспільне.Волинь».

Дійство розпочали з лекції про традиції  пасхальних свят в Україні. Окремою сторінкою тематичного журналу стала виставка «Великодні писанки Олена Пчілки». Окрім самих писанок на ній були представлені і поштові листівки на тему Великодня. Серед них вітальна листівка рідного дядька Лесі Українки — Григорія Косача з меморіального фонду музею.

«Сімейство Косачів шанувало народні традиції. І однією з таких гарних традицій було — це було святкування Великодня. Леся Українка дуже любила  пекти паски, мазурки, доглядати дори. Також  розписувала писанки своїми улюбленими квітами. Всі узори були тендітні, ніжні. Вона не любила яскравих кольорів», – розповідає молодша наукова співробітниця музею Катерина Волох.

Діти співали веснянки, які записувала Леся Українка. Добрі емоції отримали під час майстер-класу з виготовлення пасхальних композицій, розповідає педагогиня Тетяна Осіпчук. В роботі використовували різноманітні декоративні матеріали: тканину, вату та папір.

«У нас перед цим в громаді був конкурс «Великодня палітра», де ми готувалися до свята, готували різноманітні пасочки, використовуючи різні техніки та матеріали..  З такої тканини як фетр ми не тільки виготовляли пасочки ,а й також робили брелочки, різноманітні резинки та заколки, іграшки.  Їм цікаво. Вони цим цікавляться і далі хочуть з цим працювати», – каже класний керівник Тетяна Осіпчук.

Школярі таккож розповіли про малюнки і великодні традиції своїх родин.

Учасники отримали подарунки – солодощі, які для них приготували працівники музею.

 

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром