«Ми хочемо показати, що щось прекрасне», – організатор тюльпанового фестивалю

02 Травня 2019, 09:55
«Ми хочемо показати, що щось прекрасне», – організатор тюльпанового фестивалю 4963
«Ми хочемо показати, що щось прекрасне», – організатор тюльпанового фестивалю

На Ковельщині триває фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія».

Про це йдеться у сюжеті «UA:Волинь».

Фестиваль «Волинська Голландія» цього року відбувається протягом трьох днів, розповів його організатор Олександр Подзізей. Каже, що 30 квітня негода внесла свої корективи і людей було небагато. Сьогодні подивитися на рідкісні види квітів приїхали тисячі охочих.

«Ми хочемо показати, що щось прекрасне, що є щось інше, як політика, як робота. Наші чудові люди мають відчуття прекрасного, хочуть цим ділитися. Ми вирішили зробити це на декілька днів, зробити це в рамках фестивалю. Зробити більше зручностей для людей, зробити фудзони», –  каже організатор фестивалю Олександр Подзізей.

Цього року для фестивалю тюльпанами засадили площу в понад 2 гектари, розповіла агроном Тетяна Пашковська. Тут представлені 350 видів цих квітучих рослин.

«Цьогоріч ми додали нові сорти, їх 58, 8 з них ексклюзивні: «піоновидні», «бахромчасті»  та  «попугайчасті». Вони зараз в Європі популярні: «Вікторіас Сікрет», на жаль, запізнюється з цвітінням, але для панянок це тренд», – каже агроном, співорганізатор фестивалю Тетяна Пашковська.

 Ідею проведення фестивалю тюльпанів запозичили в голландців.

«В Нідерландах є парк тюльпанів, але до Нідерландів далеко їхати і це дорого, а наше госопдарство вже 15 років займається вирощуванням різних квітів, вирішили обрати для себе таку ланку, і показати, що в Україні може бути свої «Голландія»,  щоб люди могли побачити цю красу і насолодитись», – додає Тетяна.

Фестиваль квітів «Волинська Голландія» триватиме до другого травня. Зі слів організаторів, вони очікують, що за три дні захід відвідають близько 10 тисяч людей.

 

Коментарі
02 Травня 2019, 14:54
Відвідали. Дуже гарно. Організаторам - ведике дякую, натхнення і удачі. Окремим "панянкам" - їсти моркву, щоб був кращий зір, і щоб не топталися, як слонихи, по квітах.
02 Травня 2019, 20:06
А я думав -бабла косонути...
02 Травня 2019, 23:10
фрейд лічись
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром