Голови сільрад Ковельщини говорили про фінансування медичних закладів

04 Травня 2019, 11:22
Голови сільрад Ковельщини говорили про фінансування медичних закладів / Фото ілюстративне 3184
Голови сільрад Ковельщини говорили про фінансування медичних закладів / Фото ілюстративне

Відбулася нарада голів сільських рад Ковельського району з працівниками Ковельського МТМО.

Про це повідомляється на сайті Ковельської районної ради.

Нарада відбулася 3 травня.

Голова Ковельської районної ради Андрій Броїло повідомив, що в зв’язку з запровадженням нової моделі фінансування первинної медичної допомоги через створену Національну службу здоров’я України, згідно до укладеного Договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій від 14 січня 2019 року, оплата послуг на первинному рівні проводиться відповідно до встановленого тарифу та коригувальних коефіцієнтів в залежності від кількості підписаних декларацій лікарями, які працюють в амбулаторіях ЗПСМ, які обслуговують ОТГ нашого району. З 1 квітня 2019 року фінансування по «червоному списку» Національною службою здоров’я України припинено. Фінансування на ФАПи не передбачене.

Через це Ковельське МТМО звернулося до Ковельської районної ради, Ковельської РДА та сільських голів району щодо передбачення коштів на виплату заробітної плати середньому медичному персоналу, мінімальні видатки на медикаменти та забезпечення роботи фельдшерсько – акушерських пунктів на ІІ півріччя 2019 року.

Своє бачення щодо подальшої долі ФАПів висловили голова Ковельської РДА Віктор Козак, Білинський сільський голова Ольга Лисюк, Доротищенський сільський голова Ніна Лукашик, Зеленський сільський голова Оксана Паливода, Тойкутський сільський голова Віталій Грицюк, Дрозднівськиц сільський голова Ніна Колочун, секретар Білашівської сільської ради Валентина Величко, землевпорядник Любитівської сільської ради Любов Романчук.

 



 

Коментарі
04 Травня 2019, 14:41
Та благодійні каси та експрес кабінети робіть в кожній лікарні. Бабло рікою потече.
04 Травня 2019, 23:14
Знати не хочу, що таке ФАПи, бо то якийсь комуняцький пережиток. Люди в селах здорові, бо працюють і на свіжому повітрі постійно, і їжу мають свою без ҐМ0.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром