Причинами загибелі риби у водосховищі є природні фактори, – лабораторне дослідження

06 Травня 2019, 16:30
Причинами загибелі риби у водосховищі є природні фактори, – лабораторне дослідження 5043
Причинами загибелі риби у водосховищі є природні фактори, – лабораторне дослідження

Лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів дослідила причини загибелі риби у Ковельському водосховищі.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

За результатами фізико-хімічного аналізу води вміст розчиненого кисню в ній є меншим встановленої норми, вміст нітратів – в межах допустимої.

При бактеріологічному обстеженні в зразках загиблої риби (коропа дзеркального та карася) збудників аеромонозу не виявили. При гельмінтологічному дослідженні у всіх екземплярах знайшли личинки філометроїдозу, зокрема в карася – личинки гельмінта віком 7-10 днів – в слизі хвостового плавника. Спеціалісти наголошують, що наявність гельмінтів не може бути фактором загибелі риби.

«Зважаючи, що цю тему активно обговорюють в соціальних мережах, безпосередньо пов'язуючи з проведеним навесні зарибленням, хочемо ще раз  поінформувати про наступне. Роботи з вселення водних біоресурсів в Ковельське водосховище проводились виключно до вимог чинного Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, за наявності ветеринарного свідоцтва про відсутність небезпечних захворювань у господарствах, з яких здійснюється перевезення об”єктів відтворення, та в присутності представника органу рибоохорони – старшого державного інспектора відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Неридька А.С», – йдеться у повідомленні міськради.

Ймовірними причинами загибелі окремих особин коропа дзеркального, окуня, карася, плітки (звертаємо увагу, що навесні були вселені лише короп та карась сріблястий) можуть бути природні фактори: низький рівень розчиненого кисню в воді, перепади температури, неналежна природна кормова база та зміна середовища для вселених видів риб.

 


Коментарі
06 Травня 2019, 20:37
Ще все попереду скоро людей які купаються в цій водоймі чекає те щой рибу не річка а каналізація а перевіряльників все в нормі....... смішно це читати, юмористи!
06 Травня 2019, 20:59
Ви що. народ за дурнів рахуєте? Які природні фактори? Хвору рибу купили, за копійки.А тисяч тридцять положили собі в карман. Ніколи весною риба не дохне, не робіть з нас дурнів. Це не спекотне літо коли температура води доходить до 26 градусів. коли наступає цвітіння води кисневий голод. Ковельська влада - ЗЛОДІЙ. Чому не вказано яка регіональна лаболаторія проводила аналізи? Чому не скажете правду людям. Вілька Ковельська спускає всі нечистоти в річку.Побудовано сотня будинків в районі річки, а централізована каналізація відсутня.
06 Травня 2019, 21:03
Продажна влада дозволила приізжим рагулям з навколишніх сел зливати свое лайно у річку! Заставити усіх тих мразів у кого е сток у водосховище зісти це лайно!
06 Травня 2019, 21:09
Проплатили кому треба та і аналіз у нормі Брехня! Бидло массово зливае лайно у річку!
06 Травня 2019, 21:43
Ви кажете, що народ за дурнів рахують? А як інакше можна назвати населення, що вибирає собі таку місцеву продажну владу?
06 Травня 2019, 21:55
РАЗОГНАТЬ КОВЕЛЬ СКИЙ БЕЛЫЙ ДОМ ,НЕ УМЕЕТЕ ИДИ ВОН,РЫБНАДЗОР ЧТО ДЕЛАЕТ,НИЧЕГО? <br/>ОКУНЯ ДОХЛОГО ТОЖЕ ХВАТАЕТ,А ЕГО НЕ ПОКУПАЛИ.
06 Травня 2019, 21:59
А чому такі природні фактори не спостерігаються в Білорусі, країнах Прибалтики? Та й в інших річках Волині чомусь такого немає! Та й у тій самій Турії, тільки нижче по течії чомусь такі &quot;природні фактори&quot; відсутні! А вся причина цієї біди - анархія в забудові прибережних зон річки, відсутність каналізаційних мереж (які повинні бути в обов'язковому порядку). Але ж у нас закони хороші, а хто їх дотримується?
06 Травня 2019, 22:10
&lt;b&gt;&lt;u&gt;Я вам казав шо прийдэ Путiн и будэ нам усiм п..издець. П..издець прийшов , а де же Путiн?&lt;/u&gt;&lt;/b&gt; :)
06 Травня 2019, 22:27
Пригожин мне зарплату удвоил и напостоянно приписал к вашему сайту. Так что приготовьтесь, буду на вас еще больше грязи лить.
06 Травня 2019, 22:44
Треба засипати оте нікому не потрібне водосховище, демонтувати дамбу і відновити русло річки в первісному вигляді. Тоді і річка стане нормальною, і риба не буде дохнути невість від чого...
06 Травня 2019, 23:03
а що роблять наші екологи як міські так і обласні
06 Травня 2019, 23:19
Плєсєнь, які ж ви тупорилі ! Я вам скоро срати на голову буду, а ви мені за це платити будете.
07 Травня 2019, 01:41
Таке марення. Недивно, що з еклогією у нас не все гаразд.
07 Травня 2019, 01:58
Кому потрібне те водосховище? Яка від нього користь? Якраз від нього з екологією негаразд, річка перетворилась на канаву.
07 Травня 2019, 12:53
То прокурорське гівно що стікає в річку потравило рибу
07 Травня 2019, 19:05
Тільки воно і рятує від того, що в нас залишиться лише канава під час посухи замість нормальної водойми. <br/>Стоки менше в річку зливати треба, то менше риба здихатиме.<br/>А води в річці після від водосховища більше не стане: дощів, які живлять водою басейн Турії, від того не додасться. Он Прип'ять такою ж канавою у верхній течії стає в посуху чи Вижівка. Без всяких водосховищ.
08 Травня 2019, 01:20
Водосховище має велику площу, через що йде інтенсивне випаровування води і тому її меншає. Друга біда - дамба, через яку рівень води в річці за дамбою штучно знижується. Ось тека петрушка. Через совківське нікому не потрібне водосховище прийшов Турії комуніздець...
08 Травня 2019, 01:39
Інтенсивне випаровування води через велику площу водосховища? Цікава точка зору. А що ж тоді відбувається в океані?????????????????????
10 Травня 2019, 12:16
&amp;quot;Водосховище має велику площу, через що йде інтенсивне випаровування води і тому її меншає. &amp;quot;<br/><br/>Щось у болотах велика площа випаровування не сприяла зменшенню води!<br/><br/>&amp;quot;Друга біда - дамба, через яку рівень води в річці за дамбою штучно знижується. &amp;quot;<br/><br/>Нічого не знижується. Гідрологічний режим Турії не змінився і так само залежить від опадів.<br/>По течії вище водосховища вона так само міліє/пересихає в бідні опадами періоди.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром