У Ковельському історичному музеї діє виставка про Другу світову війну

08 Травня 2019, 12:17
У Ковельському історичному музеї діє виставка про Другу світову війну 2373
У Ковельському історичному музеї діє виставка про Другу світову війну

З нагоди 74-ої річниці Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Ковельському історичному музеї розгорнули тематичну експозицію.

Про це повідомляється на сторінці Ковельського історичного музею в Facebook.

На фотографіях зображена хроніка тих буремних днів, німецька і радянська бронетехніка, пересування німецьких військ танкової дивізії Вермахту, бойові позиції на залізничних коліях міста і передмістя, маневри бойової техніки і живої сили противника, наступ радянських військ в ході проведення «Ковельської» операції, вивезення ковельчан на примусові роботи до Німеччини. Жахливу картину збитків відтворюють фотознімки зруйнованої міської забудови.

Представлені особисті речі солдат (радянський кишеньковий сигнальний ліхтарик, лоз – ідентифікаційна капсула, предмети особистої гігієни тощо), зразки вогнепальної і холодноі зброї, військові строї. Є речі підняті під час розкопок німецького поховання (жетон німецького військовослужбовця,.окуляри, пряжки, ремені, запальнички, німецький перстень-печатка. Медаль «За танкову атаку».

Мета експозиції – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму, про тих, котрі життям, кров’ю, працею і незламним духом вибороли мирне небо над нашим містом, відродили його з попелу і руїн та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром