Ковельська майстриня провела майстер-клас з виготовлення червоних маків

08 Травня 2019, 14:33
Ковельська майстриня провела майстер-клас з виготовлення червоних маків 3765
Ковельська майстриня провела майстер-клас з виготовлення червоних маків

 Представники молодіжного центру «Місто ідей» Людмила Зубарєва та Юлія Столярчук з допомогою відомої ковельської майстрині Тетяни Тимощук провели ряд майстер-класів для дітей і молоді з виготовлення червоних маків — символу Дня пам’яті та примирення. 

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Учасниками мастер-класів стали учні школи мистецтв, а також усі бажаючі, що завітали до молодіжного центру.  Вони виготовляли символічні «маки пам‘яті» із фетру, ознайомились з історією їх виникнення, а також вшанували пам’ять жертв війни. 

У День пам’яті та примирення та у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вироби роздадуть учасникам заходів, що відбудуться в нашому місті.

У 2014 році Україна вперше приєдналася до європейської традиції відзначення 8 травня Дня пам'яті та примирення і використання символу – червоного маку. Його вигляд розробив  український дизайнер Сергій Мішакін за ініціативи та сприяння інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Графічне зображення маку пам'яті є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку, з іншого — кривавий слід від кулі. 

Ідея використовувати червоний мак як символ пам'яті постраждалих від воєнних дій належить Моїні Майкл, викладачці Університету Джорджії (Сполучені Штати). Після 1918 року вона займалася фінансовою підтримкою недієздатних ветеранів війни. Для того, щоб зібрати необхідні кошти, Майкл запропонувала продавати штучні маки з шовку. 

 







Коментарі
08 Травня 2019, 23:10
сам скот, внук власовцев, с будуна не проспи "празник"
08 Травня 2019, 23:24
Вы негадяи развалили Украину..и поссорили народы...В Ад черти и бесы
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром