Арештованого у Ковелі злодія перевели до психіатричної лікарні

08 Травня 2019, 16:00
Арештованого у Ковелі злодія перевели до психіатричної лікарні 3782
Арештованого у Ковелі злодія перевели до психіатричної лікарні

Суд ухвалив доставити неодноразово судимого крадія до Волинської обласної психіатричної лікарні № 2.

Уродженець одного із сіл Ківерцівського району, який не має постійного місця реєстрації та проживання, у місті Ковелі «попався» на крадіжках.

3 березня цього року з незачиненого автомобіля марки «Опель Віваро» він викрав плетений кошик з продуктами харчування та шкіряну барсетку, в якій були паспорт громадянина України, закордонний паспорт, особова медична книжка та 4900 російських рублів. А через два дні, перебуваючи в залі очікування залізничного вокзалу станції Ковель, поцупив спортивну дорожню сумку із документами та речами, завдавши її власнику майнової шкоди на загальну суму майже 950 гривень.

Злодія поліція затримала вже наступного дня після останньої крадіжки, помістивши його до ізолятора тимчасового тримання. За даними фактами було відкрито кримінальне провадження.

Відносно підозрюваного, який повністю визнав свою вину, суд обрав міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою терміном до 4 травня включно.

Згідно висновку судово-психіатричного експерта, у крадія, який має чотири судимості за грабіж, крадіжки та хуліганство, виявили «ознаки гострого поліморфного психотичного розладу на фоні легкої розумової відсталості (олігофренії в стадії легкої дебільності), які позбавляють його на даний час можливості усвідомлювати свої дії, або керувати ними».

Слідчий поліції звернувся до суду із клопотанням про те, що обвинувачений за своїм психічним станом потребує госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом до виходу з хворобливого психотичного стану з подальшим вирішенням експертних питань.

Прокурор та захисник із Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги не заперечили щодо зміни запобіжного заходу.

Ковельський міськрайонний суд задовольнив клопотання та ухвалив доставити хворого з ізолятора до Волинської обласної психіатричної лікарні № 2 на строк 60 днів.

Коментарі
09 Травня 2019, 00:14
У Верховну Раду спєца. Там більшість таких
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром