Як провели День пам'яті у Зеленій, Дубовій та Люблинці

09 Травня 2019, 10:55
Як провели День пам'яті у Зеленій, Дубовій та Люблинці 3994
Як провели День пам'яті у Зеленій, Дубовій та Люблинці

Традиційно 8 та 9 травня у населених пунктах Ковельського району, як і по всій Україні, відбуваються тематичні заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

Пам'ятний захід у Люблинці відбувся біля обеліску Слави. Тематичний захід розпочався Гімном України, потому хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам'ять полеглих під час визвольних боїв, в тилу від голоду та поневірянь, закатованих у неволі та тих українців, хто загинув у наш час на фронтах неоголошеної війни на Сході країни. Панахиду за загиблими односельчанами та воїнами, які боронили Україну в різні роки її існування відслужили місцеві священики. 

За участі школярів відбувся тематичний захід у селі Зелена біля Обеліска Слави. Пізніше біля могили загиблого у зоні проведення АТО героя-односельчанина Андрія Мостики святі отці відслужили панахиду. Аби віддати данину пам’яті про полеглих у часи Другої світової війни, присутні відвідали могили фронтовиків, біля яких також було здійснено заупокійний молебень. Для учасників та дітей війни, ветеранів праці у будинку культури був зорганізований святковий вогник.

Біля обеліска Слави у селі Дубове зібралися представники різних поколінь, місцевої влади, духовенства, громадськості, учнівська та педагогічна спільнота на тематичний захід, який включав у себе офіційні виступи, панахиду за загиблими у роки війни та покладання квітів до пам’ятників. Під час офіційних виступів говорили про те, що час неможливо спинити і, на жаль, все менше серед нас безпосередніх учасників тих битв, ветеранів-фронтовиків. Але з кожним роком не міліє пам'ять жителів Ковельщини про Героїв, які відвоювали мир і захистили рідну землю від нацистських загарбників. Концертну програму представили місцевий опорний навчальний заклад та працівники культури.

 














Коментарі
09 Травня 2019, 21:50
Хотілося б побачити дійсного учасника Другої світової війни, адже наймолодшому учаснику має бути не менше як 92 роки. Дай Боже йому здоровля! Але, якщо це учасники котрим війну продовжили до 1955 року,тоді потрібно "вмикати"мізки.На разі то є повна шизофренія.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром