Головний «афганець» Ковеля носить стрічку ордена, якого йому не вручали

10 Травня 2019, 15:39
Микола Савосюк 4698
Микола Савосюк

Колишній військовий офіцер не відмовився від радянської бойової нагороди, за незаконне привласнення якої його вже судили.

9 травня у Ковелі на меморіалі Слави відбувся урочистий мітинг, присвячений 74-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, участь в якому взяв і голова Ковельської міськрайонної організації Української спілки ветеранів Афганістану Микола Савосюк. На його орденській планці можна було побачити стрічку ордена Червоної Зірки.

 


 

Нагадаємо, у березні 2016 року Ковельський міськрайонний суд розглядав кримінальну справу проти Миколи Савосюка, який підозрювався у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (Підроблення документів). За даними слідства, діючи умисно з метою отримання доплати до пенсії, головний «афганець» міста та району використав підроблену орденську книжку, яка містить завідомо неправдиві відомості про нагородження його орденом Червоної Зірки, внаслідок чого за період часу з 18 грудня 2003 р. по 31 грудня 2015 р. він незаконно отримав 2 348,64 гривень, чим завдав майнової шкоди державним інтересам.

В судовому засіданні процесуальний прокурор Олександр Омельчук подав клопотання з проханням звільнити Миколу Савосюка від кримінальної відповідальності, оскільки той вчинив злочин невеликої тяжкості, за який передбачено максимальне покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років і з дня вчинення ним кримінального правопорушення минуло 12 років. Микола Іванович надав свою згоду щодо закриття провадження у справі та звільнення себе від відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності.

 


 

Суддя Єлизавета Агеєва клопотання задовольнила, а фальшиву орденську книжку, «видану» на орден Червоної Зірки і визнану слідством речовим доказом в кримінальному провадженні, залишила при матеріалах, які зберігаються в Ковельській місцевій прокуратурі.

Тут нічого дивного немає, хоча би через те, що колишній заступник Ковельського міжрайонного прокурора Микола Дарчик, який за часів керування цією прокуратурою одіозного Сергія Масалова і відповідав саме за кримінальний напрямок роботи, проживає біля Миколи Савосюка в сусідній квартирі…

Читайте також: У Ковелі за п’яний дебош судили генерала у відставці

Коментарі
11 Травня 2019, 12:09
ГАНЬБА : - Савосюку ( самозванцю ) і правоохоронній системі міста ... Мені це на голову "не налазить" , як таке може бути ????
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024