Як у Ковелі змагалися авіамоделісти. ВІДЕО

13 Травня 2019, 15:33
Як у Ковелі змагалися авіамоделісти 3725
Як у Ковелі змагалися авіамоделісти

У Ковелі відбулися змагання авіамоделістів Волині серед школярів.

Про це йдеться у сюжеті «UA: Волинь».

Вихованці гуртків технічної творчості з різних міст та районів області (всього 9 команд) керували літальними апаратами в п’яти залікових класах моделей – від метальних планерів, які літали у закритому спортзалі, до швидкісних радіокерованих літаків та точних моделей-копій, розповів головний суддя змагань Андрій Музичук.

«Категорії моделей в нас — це метальні планери (молодші школярі), моделі швидкісні, пілотажні, моделі-копії та моделі повітряного бою», – говорить Андрій Музичук.

Цього року участь в обласних змаганнях юних авіамоделістів вперше братимуть школярі з Києва — гуртківці Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району столиці. 

«Це моя модель копія Фокер Д-7. Це один з кращих швидкісних винищувачів першої світової війни. На них літали в Німеччині. Ми намагалися зробити все дуже точно. Пілоти завжди літали в шарфиках, тому що їм було дуже холодно», – каже учасниця змагань Владислава Соболькова з міста Києва. 

«Ці змагання показують те, що авіамодельний спорт на Волині розвивається на належному рівні. Тим більше ,що сьогодні авіація потребує нових ідей. А вони саме народжуються в головах учасників таких змагань», – говорить заступник директора обласного Центру науково-технічної творчості Іван Цимбалюк.

 

Коментарі
13 Травня 2019, 21:18
А яким чином розвиваэться? Скільки отримує рядовий вчитель/викладач, зайнятий у цій сфері, яке обладнання місцева влада йому купила - Хтось знає? Бо я наприклад, по Ковелю навіть жодного оголошення не бачив де запрошують дітей на такий гурток.
13 Травня 2019, 23:47
Авиамоделизм, как и любой моделизм - в этой стране умирает. При "бандитской" власти были деньги на модели и на улучшение. А сейчас и форумы умирают и денег нужно немеренно. Спасибо за счастливое детство и т.д.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024