У Ковельському депо переховують вакуумні туалети

16 Травня 2019, 13:48
7290

«Укрзалізниця» ще рік тому розмістила у Ковельському пасажирському вагонному депо вакуумні туалети, загальною вартістю майже 11 мільйонів гривень, але тут не знають, що з ними робити.

Під час недавньої багатолюдної акції протесту біля прохідної Ковельського пасажирського вагонного депо, коли вагонники не пустили начальство з Києва, працівники обурювалися тим, що на території їхнього підприємства вже другий рік знаходяться вакуумні туалети від «Укрзалізниці», які у наявних вагонах не можна ввести в експлуатацію. Свої претензії з цього приводу вони висловлювали на адресу заступника директора філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Віталія Іванова.

«Чому ви тут туалети переховуєте? Чого вони стоять тут вже другий рік? Ви переховуєте їх від народу, від усіх!» – запитував його сивочолий працівник депо.

«Ну хто ж переховує?» – виправдовувався чиновник з «Укрзалізниці».

«І чого вони такі дорогі? Туалети поставили і вже другий рік стоять. Для чого вони мені? То відкрийте, я буду ходити хоч туди», – казав залізничник.

За словами вагонників, «Укрзалізниця» доставила в їхнє депо 11 вакуумних туалетів, кожен з них вартує понад 800 тисяч гривень.

«11 мільйонів гривень «лежить» вже другий рік на території депо! Продайте ті туалети, а гроші краще людям віддайте на зарплати, то буде набагато краще», – порадили люди.

«А чого ви їх не ставите?» – поцікавився Віталій Іванов.

«Вагони у нас старі, по 40 років, вони не мають потужностей. Там треба тени гріти, якщо зимою експлуатувати. Треба додатково щось зварювати. А тривалість? Той вагон рухне! Йому ж сорок років. Воно ж не витримає», – пояснювали працівники депо.

Як розповів згодом журналісту заступник начальника депо з ремонту Олександр Цьомик, ці фекальні баки для екологічно чистих туалетів не вводяться в експлуатацію, бо потужність генератора не дозволяє їх використовувати.

«Потужність генератора десь 7 кіловат, а їх, якщо зимою використовувати, щоб вони не замерзали, то треба 9 кіловат брати на повну потужність. Так що, хто це придумав, я не знаю. Ці генератори не подужають. Ми просто знищимо генератори, якщо будемо їх ставити», – говорить Олександр Маркович.

Інший його колега, який відмовився назватися, додав, що такі вакуумні туалети за вказівкою компанії розподілили по всій «Укрзалізниці». У Ковельському депо на кілька вагонів поставили ці фекальні баки, але вони почали виходити з ладу, бо стара електросистема у вагонах не призначена для додаткового навантаження.

На фотознімку – лише частина вакуумних баків, які понад рік доставлені до Ковельського пасажирського вагонного депо.


Фото Миколи Силюка

Коментарі
16 Травня 2019, 17:22
Ви ще ревізію котельні зробили б, і котли переглянули зі смітника привезені...
17 Травня 2019, 01:42
Зробіть ревізію в ДЕПО, Встречін стане Сречін і довго з лікарні не виходитиме ,Воно падло нічого не чуло нічого не бачило, комуняка недолюстрована .А халуїв з Києва по шияці і пінка в дупу.
17 Травня 2019, 21:58
На фото їх тільки 9штук ковельське депо 2 пропало!!!!
17 Травня 2019, 22:02
На фото 9штук вже два пропили—!!! В депо кожен день робітникі готові ходять
18 Травня 2019, 13:05
Прочитай останній абзац статті розумнику
18 Травня 2019, 23:11
От чому пані Стасюк такі акції протесту робила.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024