Судили начальника цеху «Ковельсільмашу» через важку травму робітниці

22 Травня 2019, 17:32
4301

Ковельський міськрайонний суд прийняв ухвалу за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Нещасний випадок трапився 30 липня 2018 року на території ТОВ «Виробниче об’єднання «Ковельсільмаш». Під час виконання робіт у цеху № 2 важко травмувалася 50-річна працівниця. Внаслідок падіння з мостового крану жінка отримала відкриту черепно-мозкову травму. За словами ковельчан, кранівниця провалилася із восьмиметрової висоти разом з дном своєї кабіни, яке прогнило.

Ковельський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 271 КК України. За даними слідства, інцидент стався внаслідок порушення вимог законодавства про охорону праці службовими особами підприємства, що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого. Але потім справу перекваліфікували на ч. 1 ст. 272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

До кримінальної відповідальності прокуратура притягнула 64-річного виконуючого обов’язки начальника цеху ТОВ «ВО «Ковельсільмаш», з вищою освітою, одруженого, раніше не судимого.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений подав суду клопотання з проханням звільнити його від кримінальної відповідальності у зв’язку із примиренням з потерпілою, яка письмово підтвердила цей факт і заявила, що той відшкодував їй завдану шкоду і будь-яких претензій до нього вона не має. Прокурор не заперечив проти даного клопотання.

Ковельський міськрайонний суд постановив звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності за його примиренням з потерпілою, а саме провадження закрив.

Коментарі
23 Травня 2019, 00:46
Як можна примиритись після отримання ВІДКРИТОЇ черепно-мозкової травми?
24 Травня 2019, 13:42
Як завжди знайшли крайнього. Судити треба чиновника з Держтехнагляду, який за бабло закрив очі на несправні крани і підписав акт . А в цеху вони всі такі. Судити слідчого, який "не побачив" порушень зі сторони цього чиновника та особу на заводі, а це як мінімум головний інженер, ктотра відповідає за допуск до робіт та техстан кранів. І так далі. Прокурора, який рідписав обвинувальний і не побачив всієї картини . А це знайшли майстра, цапа відбувайла.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024