Ковельська театральна студія виступила у Києві

23 Травня 2019, 16:31
Ковельська театральна студія виступила у Києві 2967
Ковельська театральна студія виступила у Києві

У Києві відбувся третій фестиваль українського аматорського театру «День театру».

Про це повідомляється на сторінці Ковельської міської ради.

На професійній сцені фестивалю виступали дитячі, юнацькі, шкільні, студентські та аматорські театральні колективи, вік учасників – від 5 до 65 років. Усього – 95 самодіяльних театрів з 40 міст України. Були представлені всі жанри – драма, комедія, трагедія, мюзикл, хореографічна, лялькова, пластична вистави , опера, театр тіней, вуличний, експериментальний, «чорний театр». 

Це був справжній театральний марафон, адже за фестивальні дні (з 10 по 12 травня) Київ побачив 115 вистав, які в загальному тривали 150 годин.

Волинь представляли два колективи - з Луцька та Ковельський аматорський експериментальний театр-студія «10 ряд 10 місце» (режисер-постановник та художній керівник Альона Малюга-Мельникова).

Постановки відбувалися одночасно на шести театральних майданчиках столиці. Ковельчанам випала честь виступати на камерній сцені імені Сергія Данченка Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Столичному глядачеві показали виставу-диптих за мотивами історичних романів відомої української письменниці та поетеси Ліни Костенко - «Берестечко» та «Маруся Чурай» драму під назвою «Несказане лишилось несказанним…». 

За чудову постановку твору ковельчан нагороджені дипломом та відзнакою фестивалю у номінації «За сценографічне рішення вистави». 

А під час урочистого закриття фестивалю та церемонії нагородження учасників, яке у формі справжнього театрального балу пройшло у Колонній залі Київської міської державної адміністрації, ковельський театр, представляючи своє місто, вкотре зірвав бурхливі овації присутніх, які достойно оцінили «Легенду про Ковель» - театралізоване дійство, створене у стилі середньовічного перфомансу.

«Це був надзвичайний досвід, ми зуміли достойно представити наш колектив і наше рідне місто на такому високому рівні.  Крім того, отримали масу позитивних емоцій, яскравих вражень, побачили справжнє різнобарв’я форм та жанрів у виконанні інших колективів. Знайшли нових друзів та однодумців та одержали вже кілька запрошень на театральні події у різні куточки України, – каже режисерка театру Альона Малюга-Мельникова.

 









Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024