За пошкоджений товар у супермаркеті покупець може не платити

26 Травня 2019, 18:00
2875

Згідно з Цивільним кодексом України, поки продукція не придбана, ризик пошкодження лежить на власникові/магазинові.

Якщо адміністрація/ охорона магазину наполягає на оплаті пошкодженого товару – вимагайте скласти акт про нанесення шкоди та надати факти, які доводять вашу вину. Про це повідомляють у Головному територіальному управлінні юстиції у Рівненській області.

Важливо! Вина покупця та обов’язок заплатити за знищений чи пошкоджений товар встановлюється судом. На місці нічого не оплачується, тільки фіксується.

Якщо адміністрація/ охорона магазину не випускає Вас з приміщення – посилайтесь на Закон України «Про захист прав споживачів», яким забороняється нечесна підприємницька практика та агресивна діяльність (створення враження, що споживач не може залишити приміщення без здійснення оплати та вимога оплати продукції без згоди споживача).

Коли після всіх аргументів Вас примушують платити за розбитий/ пошкоджений товар і відмовляються скласти акт порушення на місці – викликайте поліцію!


 

Корисні контакти:
Цілодобова гаряча лінія Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80
Адреси (телефони) територіальних органів Держпродспоживслужби: www.consumer.gov.ua
Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103

Коментарі
26 Травня 2019, 21:50
Для чого складання акту та інші формальності? Суд у нас самий справедливий, тому завжди стане на сторону власника торгового закладу, стягне з покупця вартість пошкодженого товару і 1921 грн. судового збору.
27 Травня 2019, 16:06
Ситуації бувають різні. Якщо чиясь дитина в магазині махає руками, хапає з полиць все підряд, а мама не реагує, то викликати поліцію треба власнику магазину. В такому випадку збитки однозначно повинні відшкодовуватись, причому вважаю, що відразу на місці. Так буде справедливо. Так само, якщо п'яний ходить по магазину і по пляшці попасти руками не може, нехай платить за те, що розіб'є. Якщо так вважати, як роз'яснюють, то буде суцільна безнаказаність у магазинах самообслуговування.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024