На бульварі з квартир хочуть зробити магазин і аптеку: жильці виступають проти

24 Травня 2019, 13:47
На бульварі з квартир хочуть зробити магазин і аптеку: жильці виступають проти / Фото ілюстративне 4380
На бульварі з квартир хочуть зробити магазин і аптеку: жильці виступають проти / Фото ілюстративне

Група мешканці багатоквартирного житлового будинку скаржаться, що в них ніхто не питав дозволу на переобладнання двох квартир на комерційні об’єкти.

На сесії Ковельської міської ради, яка відбулася 23 травня, депутатка Галина Стасюк озвучила у мікрофон колективне звернення жильців будинку № 11 на бульварі Лесі Українки у Ковелі про те, що двоє підприємців Дмитро Райчук та Руслан Швай придбали тут квартири, з яких хочуть зробити магазин та аптеку, однак дозвіл в людей вони не питали.

Як стверджують мешканці, в будинку на першому поверсі вже є аптека та три магазини, в тому числі Дмитра Райчука, і так само дозволу в них ніхто не питав, а коли вже звели стіни магазинів, то скаржитись було пізно. Так як квартири під аптеку і магазини добудували з боку бульвару Лесі Українки, то люди змирились, бо думали, що шкоди будинку завдано не буде. Але пізніше через замуровані вентиляційні отвори у підвалах почала з’являтися пліснява, задуха, від чого псуються продукти, які там зберігаються.

Зі слів людей, у підвалі розташовані труби, по яких поступає в квартири гаряча вода і тепло, а вентиляційні отвори залишились замурованими під прибудованими об’єктами. Така ж участь чекає трьох вентиляційних отворів після реконструкції квартир з добудовою цих підприємців.

У другому під’їзді від фундаменту і вище газової труби на 7 цеглин утворилась тріщина, яка доходить уже до вікон другого поверху і жильці вважають, що це є наслідками реконструкції квартир під магазини на першому поверсі.

«Нас, власників квартир, турбує те, що міська рада ігнорує нашу колективну думку і приймає рішення в користь двох осіб, давши їм дозвіл на будівництво аптеки і магазину, чим перекриє зручний для нас прохід на бульвар Лесі Українки. Цей прохід є для нас, мешканців будинку, життєво необхідним, як для пожежної безпеки, так і для особистої безпеки кожного із нас. Нам безпечно тут проходити ввечері, бо тут добре проглядається територія… але небезпечно проходити на бульвар Лесі Українки з іншого боку будинку, особливо ввечері, бо там у підвалі розташований цілодобовий гральний бізнес, і в проході завжди можна зустріти наркоманів та алкоголіків, а також через стоянку машин не можливо в’їхати у свій двір своїм автомобілем», – пишуть ковельчани.

Якось у підвалі першого під’їзду опівночі сталася пожежа. Під’їзд був повністю задимлений і мешканців п’ятого поверху рятувальники евакуювали по драбині пожежної машини, яка не змогла заїхати у двір з боку першого під’їзду через автомобілі біля гральних автоматів. А з боку третього під’їзду, де зараз планується добудова магазину та аптеки, пожежна машина заїхала вільно.

Жильці заявляють, що вони категорично проти того, щоб в угоду кільком особам, міська влада ігнорувала та «врізала» їхні права, створювала небезпеку проживання.

«Ми, мешканці будинку № 11 на бульварі Лесі Українки, ще не визначилися: чи ми будемо створювати ОСББ, чи оберемо собі управителем «Верес» або РЖПК № 1. Просимо вашої підтримки та допомоги у витребуванні документів про дозволи на поділ прилеглої до нашого будинку земельної ділянки, дозвільних документів на переобладнання квартир № 22 та № 23, дозволу на укладення договорів суперфіцію земельних ділянок, виділених Райчуку і Шваю, а також завірених нотаріально наших дозволів на переобладнання цих квартир з добудовою магазину і аптеки», – йдеться у зверненні, яке підписали 16 мешканців.

Коментарі
24 Травня 2019, 19:10
В МЕНЕ ПО ВСІЙ ОБЛАСТІ АПТЕКИ В ЖИЛИХ ПРИМІЩЕННЯХ І Я НІ ВКОГО НЕ ПИТАВ-ДАВ МЕРУ ХАБАРЯ І ВСЕ ДОБРЕ
24 Травня 2019, 20:02
Для переведення приміщень квартир багатоквартирного будинку з житлового фонду в нежитловий потрібно обовязково отримати погодження усіх власників суміжних приміщень.<br/>Власникам суміжних приміщень варто подати на ім'я міського голови заяву-застереження про непогодження з переведенням приміщень квартир (вказати, яких) в нежитловий фонд. Обгрунтування непогодження - ст. 8 ЖК УРСР плюс скільки вистачить фантазії.
24 Травня 2019, 21:10
Якщо квартира продана, то вона є приватною власністю і на переобладнання квартири не потрібно згоди сусідів. Приватна власність-що хочу , те і роблю
24 Травня 2019, 23:23
банда керує містом
24 Травня 2019, 23:43
Вже перетворили місто у шанхай !Х Хабарники не знають куди вже вкласти своі чесно зароблені гроші
25 Травня 2019, 00:25
мураїха за пару сотень баксів вже давно всі дозволи повидавала, тому як би ви нехотіли але магазинчики все одно там будуть.
25 Травня 2019, 11:24
Аптеки і гральні автомати
25 Травня 2019, 18:08
1111111111 - це твої оцінки в школі? Читай Конституцію, закон про основи містобудування, якщо осилиш...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024