Ковельчанам переплатили соцдопомог та субсидій на понад пів мільйона гривень

28 Травня 2019, 11:04
Ковельчанам переплатили соцдопомог та субсидій на понад пів мільйона гривень / Фото ілюстративне 3058
Ковельчанам переплатили соцдопомог та субсидій на понад пів мільйона гривень / Фото ілюстративне

Управління соціального захисту в Ковелі виявило, що з початку року переплатили державних соціальних допомог та субсидій більше ніж на 500 тисяч гривень.Тепер ці гроші ковельчани мають повернути.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі та внесено зміни до порядку надання житлових субсидій.

Відповідно до вищевказаної постанови пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаватимуться у грошовій формі, починаючи з жовтня 2019 року. 

Для забезпечення запровадження грошової форми надання пільг внесли низку змін й до інших нормативно-правових актів. Також удосконалили програмне забезпечення та розширили доступ управлінь соціального захисту населення до баз даних, що містять інформацію про доходи та майновий стан громадян.

При опрацюванні відповідних баз даних управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради з початку року виявило переплат державних соціальних допомог та субсидій більше ніж на 500 тисяч гривень. При неповерненні добровільно отриманих незаконно коштів направляється відповідна інформація у правоохоронні органи для вжиття заходів щодо їх відшкодування у судовому порядку.

На даний час проводиться підготовка до надання пільг у грошовій формі і розробляються нові програми, які будуть застосовуватись з жовтня поточного року, що дасть можливість виявити недобросовісних громадян, які одночасно користуються пільгами та субсидіями на одне господарство.

З метою уникнення судової тяганини мешканців міста закликають до початку застосування нововведень визначитись, яким видом допомоги (пільга чи субсидія) вони будуть користуватися. 

Коментарі
28 Травня 2019, 16:22
Дали субсидії, а слуга народу вирішив пакращити життя народу і відібрати їх в народу, поки що частково.<br/>...їжте, 73%, хоч повилазьте!
28 Травня 2019, 21:20
Ви ж самі вирішували питання нарахувань пільг чи субсидій,а тепер говорите про переплату...Потрібно вирахувати ці кошти,про які ви говорите з винних,хто їх нарахував!!!Люди не винні,що їм дали ці кошти.Першу потрібно звільнити чиновницю Сагаль,по за нею головного бухгаолтера із відділу соцзабеспечення і інших причетних до нарахувань бідним людям цих коштів...Можливо і працівників Пенсійного фонду також,які були пов'язані із цими аферами...
28 Травня 2019, 21:22
Першою потрібно звільнити нач.соцзабезу Сагаль,а за нею головного бухгалтера цієї установи за проведення таких безграмотних нарахувань бідним людям...чому за безграмотних чиновників повинні віповідати поверненням коштів люди?,вони приймали те,що їм давали...
29 Травня 2019, 02:34
Якщо не повернете переплачені кошти добровільно, то будуть позови на суми переплати з урахуванням інфляційних індексів і 3% річних, плюс судовий збір 1920 гривень. Вибирайте, що вам краще.
29 Травня 2019, 14:07
І всіх, хто отримав зайві субсидії, до кримінальної відповідальності по ст.190 Кримінального кодексу України &amp;quot;Шахрайство&amp;quot;. Прокуратурі треба показники!!!
29 Травня 2019, 23:10
Не треба було брати судсидій...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024