Ковельський письменник видав нову книгу

04 Червня 2019, 17:03
Яків Лавренко 5590
Яків Лавренко

Вийшла друком чергова книга поезій члена Асоціації українських письме­нників імені Павла Чубинського, ветерана педагогічної праці, ковельчанина Якова Лавренка.

Про це повідомляє на своїх шпальтах міськрайонна газета «Вісті Ковельщини».

«Вірші стосуються багатьох актуальних тем. Деякі з них можна трактувати в кількох площинах. Це залежить від читача, його життєвого досвіду. Деякі можна читати «поміж рядків». Тому й вирішив назвати книгу «Хаос». Та й в думці останнім часом все відчутніший хаос», – пише у перед­мові автор.

Збірка – це спроба з висоти багатого життєвого досвіду осмислити суть подій, світу, долучитися до пошуку зерна істини і мети людського буття, віддати данину шани і поваги борцям за волю України.

Яків Лавренко не цурається сатирично-гумористи­чних засобів у висвітленні теперішньої дійсності. Його ліричний герой – людина,  закохана в рідний край,  яка вміє щиро й само­віддано любити  Батьківщину, друзів, ненавидіти ворогів, водночас прощати їм хиби і недоліки. А ще автор поетичними рядками відтво­рює  душевні переживання, серед яких переважають мотиви кохання.

1
Хаос
Хаос

Довідково: Лавренко Яків Якович народився в Люблинці Ковельського району. Закінчив Ковельську ВШ № 6, Луцьке педагогічне училище і Львіський державний університет. Географ. У 1958 році призваний на службу в ряди Збройних Сил СРСР. Там же закінчив полкову школу з отриманням звання сержанта. Більшу частину свого життя живе і працює у Ковелі. Про його життєвий шлях, враховуючи 41 рік педагогічного стажу, можна сміливо говорити: «Життя, віддане дітям». Займається літературною творчістю. Автор книг «Пробуджений сквер», «Вибір», «Жили не так», «Боротьба за незалежність української нації на Ковельщині», «Чуєш, брате мій…», «Написані життям». Близько 10 років очолював Ковельську міськрайонну організацію Народного Руху України.

Коментарі
06 Червня 2019, 14:02
Антибиотик Виктор Павлович
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024