Перевізників штрафуватимуть за відмову возити пільговиків

05 Червня 2019, 13:42
Перевізники 1804
Перевізники

Верховна Рада ухвалила законопроект про збільшення штрафів за безпідставну відмову перевізників у пільговому проїзді у громадському транспорті.

Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат. Про це інформує УНН.

Метою проекту закону про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян є мінімізація випадків безпідставної відмови водіїв автомобільних транспортних засобів, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від передбаченого законом пільгового перевезення громадян.

– Наразі штраф за відмову в пільговому перевезенні пільговиків це 136 гривень, що дозволяє водіям маршрутних таксі масово відмовляти в пільговому проїзді, зокрема, ветеранам АТО. Законопроект же збільшує штраф до 2550 гривень, – поінформував нардеп від «Народного фронту» Максим Бурбак.

Утім, під час обговорення народні депутати висловили думку, що технічне підвищення штрафів не вирішить проблему, оскільки перевізники не отримують компенсацію за перевезення пільговиків. Тож, парламентарі мають розробити і ухвалити комплексний закон.

Читати також: У Луцьку студенти вимагають пільговий проїзд в маршрутках

Коментарі
05 Червня 2019, 17:40
Давно пора!<br/>В залізничників проблем нема. А солодка парочка товстиг не поспішає компенсувати щось автоперевізникам. Але як би там не було, перевізники повинні виконувати вимоги закону і розбиратися зі всякими товстигами без участі пенсіонерів. Пенсіонери з їх мікроскопічними пенсіями не повинні бути заручниками корупції та розкрадання коштів.
06 Червня 2019, 13:01
Не в той город кидаєш каміння.На це є соціальний захист та фінансовий віддділ з&amp;quot; солодкими жінками&amp;quot;.Ось і до них усі питання.Тоді ти будеш пенсіонером -знатаком ,а не пліткарем.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром