Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter
Мити руки
Мити руки

Ковельчан застерігають від харчових отруєнь

18:00 22.06.2019
464

У пору спеки підвищується можливість харчового отруєння.

У ДПСС у Волинській області застерігають волинян від цього. І нагадують правила, завдяки яким можна уберегтися від отруєння.

Для громадян:

– не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання;

– не купувати продукти харчування в невстановлених місцях торгівлі, у випадкових осіб та сумнівної якості;

– зберігати продукти харчування потрібно тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;

– не вживати продукти харчування, які не пройшли достатню термічну обробку та з вичерпним терміном зберігання;

– такі продукти як холодець, паштет, голубці, млинці, пиріжки з м’ясом та сиром, котлети, м’ясо птиці, салати різних видів, кремові кондитерські вироби рекомендується не зберігати протягом тривалого часу та споживати відразу після приготування;

– користуватися водою тільки з перевірених джерел як для пиття, так і для приготування їжі, миття посуду;

– дотримуватися правил особистої гігієни, мити руки перед приготуванням та вживанням страв;

– при перших ознаках захворювання (пронос, блювота) треба негайно звертатися за медичною допомогою.

Для підприємств громадського харчування:

– забезпечити наявність супровідних документів на харчову продукцію та сировину, які надходять до закладу;

– здійснювати контроль за якістю сировини, яка надходить, та виготовленої продукції, страв;

– суворо дотримуватися технології приготування страв, умов зберігання продуктів харчування та харчової сировини;

– дотримуватися правильного маркування, безпечного зберігання продукції, використання сировини, напівфабрикатів тощо;

– контроль за здоров’ям та гігієною персоналу, дотримання термінів проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів персоналу;

– підтримувати чистоту приміщень, забезпечити захист продукції від вторинного забруднення;

– недопущення до приготування страв та сервірування столів сторонніх осіб (без медичних оглядів, не обізнаних з правилами особистої гігієни тощо);

– недопущення використання страв, виготовлених в домашніх умовах.

– забезпечити належне поводження з відходами;

– проводити контроль за шкідниками.

Коментарі
23 липня
Сьогодні
Вчора
21.07.2019
20.07.2019
19.07.2019
18.07.2019
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин