Чотири помилки під час вибору IP-камери

19 Червня 2019, 15:48
https://www.bezpeka-shop.com/ 2965
https://www.bezpeka-shop.com/

У магазинах систем безпеки представлені сотні IP-камер: від бюджетних пристроїв для дому та офісу до професійних моделей. Як серед цього різноманіття знайти надійне обладнання, яке впорається з поставленими завданнями та не зламається за декілька місяців після установки? Експерти інтернет-магазину Bezpeka-Shop розповіли, яких помилок варто уникати, обираючи IP-камеру.

Помилка 1: купувати IP-камеру невідомого виробника

На AliExpress є китайські IP-камери за 300, 200 і навіть 100 гривень, і теоретично вони можуть працювати не гірше недорогих брендових моделей. Але існує ризик, що куплене обладнання виявиться «іграшкою» з обмеженим терміном експлуатації та вкрай слабким ПЗ. Така камера зніматиме якісне відео тільки за умови достатнього освітлення, пригальмовуватиме, зависатиме та видаватиме всілякі програмні помилки. Якщо не хочете перебудовувати систему відеоспостереження щороку, вибирайте обладнання від надійного виробника (наприклад, Dahua або Hikvision).

Помилка 2: купувати бюджетну камеру для складних умов

Більшість недорогих IP-камер гарантують прийнятний результат при хорошому освітленні та не дуже низькій температурі навколишнього середовища. Якщо умови далекі від ідеалу, бюджетне обладнання буде працювати нестабільно та навряд чи забезпечить якість картинки. У свою чергу, професійні моделі з підсвічуванням і сучасними програмними алгоритмами легко впораються з недоліком світла або яскравим засвіченням у кадрі. Для вулиці або неопалюваного приміщення потрібна морозостійка IP-камера з системою безпечного холодного старту, яка не зависне та не «відмовиться» вмикатися за температури у мінус 30°.

Помилка 3: вірити характеристикам «на слово»

Знаючи технічні характеристики, ви звузите коло пошуку, відмовившись від малофункціональних, недостатньо продуктивних і морально застарілих моделей. Проте, вивчення параметрів — верхівка айсберга. Переможці «конкурсного відбору» можуть мати схожі характеристики, але здатні видавати зображення різної якості. Якщо раніше ви не бачили, як працює IP-камера, пошукайте на форумах відгуки користувачів і подивіться приклади знятих відео (аматорські тести та презентації на сайтах виробників або постачальників).

Помилка 4: вибирати камеру тільки за кількістю мегапікселів

Якість картинки залежить не тільки від кількості мегапікселів, але і від співвідношення цього параметра з фізичним розміром сенсора, що впливає на світлочутливість (що більший сенсор, то більше світла вловлює матриця). Камера з високою роздільною здатністю та невеликим розміром сенсора забезпечить деталізацію тільки за умови достатнього освітлення, в протилежному випадку картинка вийде нечіткою. Не менш важливі якість оптики, потужність ІЧ-підсвічування та наявність алгоритмів обробки зображень (WDR, BLC, HLC).

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024