Ковельські школярі здобули перемогу на фестивалі «Нащадки козацької слави»

20 Червня 2019, 18:00
Ковельські школярі здобули перемогу на фестивалі «Нащадки козацької слави» 2342
Ковельські школярі здобули перемогу на фестивалі «Нащадки козацької слави»

Ковельчани здобули перемогу на обласному фізкультурно-патріотичному фестивалі школярів «Нащадки козацької слави».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

З 10 по 12 червня на березі озера Соловичі Турійського району відбувався третій обласний етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів «Нащадки козацької слави».

Це доволі цікаві та водночас складні змагання серед збірних команд юнаків і дівчат 5–10 класів. Вони включають в себе вправи на спритність («човниковий» біг); швидкісно-силові (стрибки у довжину з місця); силу (перетягування линви, юнаки); стрибучість (стрибки зі скакалкою, дівчата); естафету; орієнтування на місцевості. 

Крім того, потрібно було проявити свої знання з історії козацтва. Наше місто на цьому фізкультурно-патріотичному форумі, в якому брали участь 22 колективи з усіх міст та районів Волині, представляли переможці міського етапу – команда НВК №13-колегіум.  

Була запекла боротьба за перемогу. У конкурсі знавців історії ковельські школярі стали третіми, а в перетягуванні линви наші козаки посіли четверте місце.

Та основні перипетії відбувалися другого дня. Стрибки у довжину з місця наша команда виграла беззаперечно –  весь п’єдестал пошани за нами: Вадим Лябук ( І місце); Петро Найдюк ( ІІ); Тарас Хитрик ( ІІІ). 

У стрибках через скакалку дівчата посіли друге місце. «Човниковий» біг  4х9 м. –  восьме. В естафеті команда фінішувала другою. Зрештою, як з’ясувалося пізніше, другий день змагань і став вирішальним.

На третій день було орієнтування на місцевості. Втім, на загальний результат цей вид не впливав, тому що йшов поза конкурсом. Таким чином, в результаті напружених триденних баталій, перемогу здобула команда міста Ковеля,  ІІ місце – у представників села Підгайці Луцького району, ІІІ – села Мерва Горохівського району.  

 


Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром