«Долю виборів мають вирішувати люди», – Степан Івахів

25 Червня 2019, 13:58
Степан Івахів у Колодяжному 3842
Степан Івахів у Колодяжному

Кандидат у народні депутати зустрівся із мешканцями Ковельського району.

Під час зустрічей Степан Івахів звітував про роботу в парламенті, а також ділився своїми планами на наступну каденцію.

«Зізнаюсь чесно: я спочатку вирішив, що не піду знову в Раду. Але мої помічники, які об’їздили тут усі села, як один почали говорити, що таке рішення повинен приймати не я, а ви – мої виборці. Казали, що я повинен іти, бо, це люди мають вирішувати, хто буде депутатом, а хто ні. І коли я задумався, то зрозумів, що вже не зможу сидіти на пічці збоку і дивитись, що відбувається в державі. Бо я звик до активної позиції і повинен продовжувати цю справу», – розповів Степан Івахів.

 


 

Звітуючись про роботу, він зауважив, що особисто посприяв залученню на Волинь 192 мільйонів гривень. Проте найбільшим здобутком вважає те, що вдалося налагодити співпрацю між усіма гілками влади – громадами, районною і обласною владою, завдяки чому збудували не одну школу, садочок, амбулаторій.

ЛІКВІДУВАТИ НАСЛІДКИ НЕГОДИ І ЧЕРГИ В САДКИ

На зустрічі мешканці Велицької громади поділилися своєю проблемою: наприкінці травня град знищив 320 га посівів у 156 господарствах. Держава не може компенсувати їхні втрати через те, що проблема є локальною. Степан Івахів обіцяв звернутися до Волинської обласної ради, щоб підтримали спеціально розроблену програму з ліквідації наслідків цієї негоди.

На зустрічі був присутній і голова Ковельської РДА Віктор Козак. Він також виступив перед селянами.

«За ці п’ять років в районі відкрили дві нові школи, п’ять садків… такого ніколи не було. На початку нашої спільної роботи тільки кожна третя дитина в районі мала можливість ходити в садок, а зараз забезпечення місцями – 51%, тобто кожна друга дитина ходить в дошкільний заклад», – сказав Віктор Козак.

 



 

ДЛЯ ЗЕМЛЯКІВ ЛЕСІ УКРАЇНКИ 

Представники різних сіл Колодяжненської громади зверталися до Степана Івахіва зі схожими проблемами: потрібні нові школи, садочки, клуби.

«Пам’ятаю, колись приїжджав в села і люди просили купити ксерокс і папір для сільради. Держава вже тоді починала думати, що робити зі школами, але на будинки культури з державних фондів не можна було взяти ні одної гривні. Тому мені приємно, що ситуація змінилася. З моїх особистих спостережень: якщо в селі є школа, садок, клуб і стадіон – молодь звідти не виїжджає», – розповів народний депутат.

Він показав людям програму на наступні п’ять років роботи у раді. Помічники Івахіва об’їхали кожен із 234 населених пунктів округу і склали детальний список потреб кожного села і селища.

На зустрічі також виступив директор школи у Колодяжному. Він розповів, що їхній навчальний заклад – в поганому стані, адже одне приміщення – аварійне, а іншому – більше 60 років.

«Є розроблений проект нової школи, просимо вас як народного депутата взяти ситуацію під особистий контроль, щоб справа не гальмувалася», – попросив Анатолій Поліщук.

Степан Івахів розповів, що в курсі ситуації і разом з обласною адміністрацією працюють над можливістю отримати на школу гроші.

«Якраз готується список проектів для Кабінету Міністрів, під які планують виділити гроші з нагоди знаменної дати – 150-річчя від народження Лесі Українки. Кошторис школи – 148 мільйонів, відразу повну суму вам ніхто не дасть, але в цій справі головне – почати. Візьму на особистий контроль, щоб ваші документи потрапили до Кабміну і ввійшли до цієї програми», – пообіцяв нардеп.

 


 

ФАПИ – ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ГРОМАД 

На кожній із зустрічей мешканці запитували в народного обранця про долю медичної реформи. Більш предметно цю тему Степан Івахів розібрав на зустрічі із працівниками Ковельської районної лікарні.

Зокрема, обговорили потребу об’єднаних громад брати на себе фінансування ФАПів.

«Сесії Львівської та Тернопільської областей пакетом позакривали ФАПи, а ми далі їх фінансуємо, хоча не повинні. Фінансування в рік одного ФАПа – 80 тисяч гривень, це дрібниці і громади повинні виділяти ці гроші», – пояснив головний лікар районної лікарні Олег Самчук.

Ковельські медики дякували Степану Івахіву за системну допомогу, зокрема, у купівлі ангіографа, а також озвучили нові потреби. Наприклад, апарат штучного кровообігу, завдяки якому у лікарні зможуть робити відкриті операції на серці.

 


Коментарі
25 Червня 2019, 17:34
краще вже Івахів, ніж той бородаль Зеленського. Досить з нас депутатів в камуфляжі зі зброєю в руках. А якщо Зеленський до виборів не посадить хоч одного порохобота, то і за партію голосувати не буду. Лозунги були красиві а на виході дуля з маком. Проголосую за опоблок.
25 Червня 2019, 20:43
Єдиний достойний кандидат! Зробив для міста і району більше, ніж всі політики разом за 28 років! Так тримати, Степане Петровичу!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром