Ковельський музей відзначив ювілей

27 Червня 2019, 16:25
Експозиція музею 3486
Експозиція музею

26 червня Ковельському історичному  музею виповнилося 30 років.

Порівняно з іншими музейними закладами, цей – молодий, але його колекція вже налічує більше семи тисяч експонатів. Про це на сторінці у Facebook написала головна хранителька фондів  музею Мирослава Мороз.

«Основними пріоритетами для нас є формування і зберігання музейної колекції та її презентація через експозиції, тематичні виставки, творчі заходи, друковані видання та свою сторінку у соціальній мережі. Можна вважати, що колекція музею – це фактор номер один, який визначає його успіх.
Наш музей є і своєрідним інформаційним центром, де можна отримати нові знання, дані, факти. Не дивлячись на чисельні проблеми у побутовому плані та у сфері збереження фондів, із експозиційним обладнанням, ми маємо цікаві експонати, присвячені не лише минулим епохам, але і сучасній історії краю. Одним із головних завдань колективу – довести, що музей – це не лише наша минувшина, але і сучасна історія, власне та, що стосується безпосередньо кожного з нас», – розповідає працівниця.

Наразі заклад влаштований так, що в ньому цікаво і дітям, і дорослим.

«За період діяльності установи ми зруйнували стереотип про класичне радянське відвідування закладу : не перебивати екскурсовода; стояти біля експонатів, затамувавши подих і торкатися їх лише поглядом. У нас все інакше. Музей є сучасним і відкритим для відвідувачів, які довіряють артефактам. Кожному відвідувачу хочеться доторкнутись до історії, відчути себе її частиною, це і є зв’язок сучасної людини з історією,наукою, мистецтвом. І чим у комфортніших умовах відбувається цей зв’язок, тим міцнішим він стає. Музей прагне стати комунікаційним майданчиком. Люди можуть сюди прийти, аби просто тут побути. І не обов’язково слухати екскурсію, а просто відновитися. І таких відвідувачів у нас чимало. Ковельський історичний музей – це колектив людей, які, незважаючи на різного роду проблемні моменти, вивчають і популяризують історичну минувшину Ковельщини. Це інноваційні форми, виставкові проекти, екскурсійна, пошукова і дослідницька робота», – написала Мирослава Мороз.

Наказ щодо створення
Наказ щодо створення


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024