Ймовірного убивцю ковельчанина направили на нову психіатричну експертизу

02 Липня 2019, 12:56
Ймовірного убивцю ковельчанина направили на нову психіатричну експертизу / Фото ілюстративне 4246
Ймовірного убивцю ковельчанина направили на нову психіатричну експертизу / Фото ілюстративне

Суд направив підозрюваного у вбивстві мешканця Ковеля на стаціонарну психіатричну експертизу до Львова.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 27 квітня 2019 року близько 22 години неподалік магазину «Козацькі забави», що у Ковелі на вулиці Незалежності, під час раптового конфлікту чоловік вдарив кулаком в обличчя незнайомця. Незважаючи на те, що останній впав на землю та знепритомнів, агресивний нападник продовжував його гамселити руками і ногами.

Внаслідок злочинних дій потерпілому було заподіяно тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, перелому основи черепа, забою головного мозку, мозкової коми другого ступеню, від чого він помер у реанімаційному відділенні Ковельського МТМО.

Поліція розпочала кримінальне провадження, яке згодом перекваліфікували за ч. 2 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), що карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Слідство обґрунтовано підозрює у скоєному злочині уродженця села Битень Ковельського району, з незакінченою вищою освітою, не одруженого, не працюючого, без постійного місця проживання, який судимий у 2014 році Луцьким міським судом за крадіжку та грабіж, поєднаний з насильством, до чотирьох років шести місяців позбавлення волі з іспитовим строком три роки.

Через кілька тижнів після затримання суд призначив йому амбулаторну судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручив лікарям-експертам Волинської обласної психіатричної лікарні. Згідно висновку, медики припустили про наявність у підозрюваного вбивці тяжкого психічного розладу та вказали на необхідність проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Ковельський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого та направив підозрюваного для проведення такої експертизи до Львівської обласної державної клінічної психіатричної лікарні.

Коментарі
03 Липня 2019, 10:34
Згодом виявиться що він мент під прикриттям
26 Липня 2019, 02:06
Вангую: 100% відмажуть! Вже замість вбивства інкримінують тяжкі тілесні...
26 Липня 2019, 23:11
Вбитий часом не син тієї бабусі Людмили, яку голослівно звинувачують у знищенні кошенят?
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром