У Ковелі через декларацію судили посадовицю Дубівської сільради

03 Липня 2019, 10:23
Суд 3050
Суд

Працівниця органу місцевого самоврядування несвоєчасно внесла до своєї декларації суттєві зміни у майновому стані, але суд обмежився щодо неї усним зауваженням.

Про це йдеться у постанові Ковельського міськрайонного суду.

Управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції України направило до суду матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності спеціалістки з питань земельного кадастру Дубівської сільської ради Анни Растригіної, яка працює на займаній посаді з 28 вересня 2017 року.

Перевіркою встановлено, що 1 березня 2019 року вона набула у власність однокімнатну квартиру в новобудові, вартість якої становить 476 тисяч гривень, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (96 050 грн.) та була зобов’язана в порядку і строки, передбачені законодавством, письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції, не пізніше 11 березня.

Однак інформація про зміни в майновому стані посадовиця подала лише через місяць, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Чиновниця пояснила, що відразу ж розпочала спроби внесення відповідної інформації до Єдиного державного реєстру декларацій, однак ці спроби були невдалими і лише після завершення десятиденного строку їй вдалося внести інформацію на сайт.

Головуючий по справі суддя Сергій Панасюк постановив звільнити Анну Растригіну від адміністративної відповідальності в зв’язку з малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись щодо неї усним зауваженням.

Читайте такожКовельський суд розглянув справу щодо шахрайства на митниці

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром