Ковельська ОВК залишила без розгляду подання кандидата від «Слуги народу»

08 Липня 2019, 11:00
Ковельська ОВК залишила без розгляду подання кандидата від «Слуги народу» 3368
Ковельська ОВК залишила без розгляду подання кандидата від «Слуги народу»

ОВК №21 відхилила кандидатури до складу ДВК кандидата Андрія Лева від «Слуги народу».

Таке рішення ОВК прийняла під час засідання 4 липня. Розгляд «пакету документів» від кандидата виборча комісія винесла окремим питанням, яке члени комісії обговорили під час засідання, –  пише Громадянська мережа «ОПОРА».

Секретар окружної виборчої комісії №21 Світлана Верчук (Ліберальна партія України) наголосила на тому, що це питання потребує детального обговорення, оскільки з поданням кандидата Андрія Лева є юридичні нюанси.

«До пакету документів він надав нотаріально завірену довіреність, що кандидат в народні депутати Лев Андрій Миколайович доручає громадянину Приступі Ігорю Миколайовичу подати подання для реєстрації до складу ДВК. Відповідно до частини 4 статі 28 Закону України «Про вибори народних депутатів України», де саме конкретизують осіб, як мають право вносити подання до складу дільничних комісій… Подання від кандидата у народні депутати вносить кандидат безпосередньо або довірена особа. Тому, якщо цитувати закон, дві особи мають право вносити подання», – повідомила секретар комісії Світлана Верчук.

Вона зауважила, що під час подання на сайті ЦВК жодна особа не була зареєстрована довіреною особою Андрія Лева, тож відповідно, мав право подавати документи лише кандидат. Згодом стало відомо, що комісія телефонувала в ЦВК, аби дізнатися, чи дійсно немає зареєстрованих довірених осіб, де цю інформацію підтвердили. Згодом секретар розповіла, що особа, яка подала документи, повідомила, що кандидат перебуває у лікарні, однак підтверджуючих документів не подала. Тож комісія після нетривалих дискусій залишила без розгляду вказане подання як таке, що подане не суб’єктом виборчого процесу.

Таке рішення виборчої комісії означене в постанові ОВК №8 «Про залишення без розгляду подання щодо складу дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України звичайних та сеціальних виборчих дільниць від кандидата у народні депутати України Лева Андрія Миколайовича» від 4 липня.

«Окружна виборча комісія постановляє: подання щодо складу дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України звичайних та сеціальних виборчих дільниць від кандидата у народні депутати України Лева Андрія Миколайовича залишити без розгляду», – йдеться у постанові.

Рішення про відхилення кандидатур до складу ДВК за поданням інших суб’єктів комісія не приймала.

 

 

Коментарі
08 Липня 2019, 22:46
Такий же клоунарик...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024