На Ратнівщині протестували проти «якості» ремонту дороги, який зробила ковельська фірма

14 Липня 2019, 13:00
На Ратнівщині протестували проти «якості» ремонту дороги, який зробила ковельська фірма 5231
На Ратнівщині протестували проти «якості» ремонту дороги, який зробила ковельська фірма

Відома ковельська фірма робить ремонт доріг на Ратнівщині за 6 мільйонів гривень, але асфальт у ямках не витримує звичайного лома.

Про проблемний ямковий ремонт у селі Гута журналістам Район.Ратне повідомили місцеві мешканці.

Зокрема, гутянці поділилися фотографіями та відео, як легко щойнопрокладений асфальт може зруйнуватися та опинитися поза місцем свого призначення.

Фірма що виграла тендер і займається ремонтом доріг у Ратнівському районі зокрема у селі Гута а саме, приватне акціонерне товариство «Ковельське шляхово-будівельне управління №63» працює у напрямку «Будівництво доріг і автострад» 27 років і має досить непогану репутацію. Чинним директором є Ігор Пець.

Окрім основного виду діяльності, за даними сайту YouControl, фірма займається лісозаготівлею, виробництвом неметалевих мінеральних виробів, технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, оптовою торгівлею твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами та ін.

У 2019 році компанія виграла тендер на послуги з поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Ратнівського району Волинської області. Ремонт дорожнього одягу та покриття 11 040 м2. Сума тендеру становить – 6 142 726 гривень, – інформує Prozorro.

Читайте також: У Гуті дорожники кладуть асфальт прямо у пісок, який люди піднімають руками

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук коментує ситуацію так:

«Поточний дрібний ремонт на відрізку дороги Здомишель-Заболоття-Гута здійснює ПрАТ «Ковельське ШБУ-63», підприємство, яке виграло тендер. Розпорядник коштів державного бюджету тобто замовник департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства ОДА. Поточний дрібний ремонт передбачає саме ямковий ремонт. Враховуючи стан дорожнього асфальтобетонного покриття перед селом Гута, ямковий ремонт – це лише тимчасове вирішення проблеми. На капітальний ремонт поки коштів немає», – розповідає Євген Петрович.

 



 

Мешканці села Гута Ратнівського району асфальт після ямкового ремонту знімають руками. Ями на автошляху до селища Заболоття латала ковельська шляхобудівна організація, – йдеться у сюжеті «UA:Волинь».

Зі слів голови об’єднаної громади Валерія Свіржевського, гроші з держбюджету дали на ремонт дороги протяжністю 600 метрів у селищі Заболоття. Це – мільйон 600 тисяч гривень. Близько 200-т тисяч, каже, пішло на ямковий ремонт між селами.

«На ту ділянку, там в районі п'яти км, там треба капітальний ремонт робити, треба 15-20 мільйонів гривень. Оскільки в нас мільйон 600. Вибір став – або робити, хоча би щось, так як воно в теперішньому, або не робити взагалі . Тут зробити кусок, але якісної дороги, на ту все одно грошей не вистачить, тому вирішили зробити ямковий, щоб людям елементарно можна було проїхати», – каже голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський.

Голова правління Ковельського шляхобудівельного управління-63 Ігор Пець каже, що ямковий ремонт – якісний.

«Цю ми роботу робимо, бо нас попросив голова ОТГ у зв’язку з тим, що перевізники не хочуть їздити на Гуту. Краще роботи там не зробиш. Те, що ми робимо – повністю по технології, як книжка пише. Це аварійний ямковий ремонт – більші ямки, обмазуються смолою, асфальтуються. Ми ремонтуємо не всі ями – мілкі залишаємо, тільки ті, що заважають їхати автобусу», – запевняє голова правління Ковельського ШБУ-63 Ігор Пець.

Після приїзду журналістів до Гути дорожники забрали із села техніку. Її вантажівкою повезли до Ковеля.

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024