Ковельський патрульний пройшов тренінг в Угорщині

19 Липня 2019, 09:51
Ковельський патрульний пройшов тренінг в Угорщині 1810
Ковельський патрульний пройшов тренінг в Угорщині

Ковельський патрульний пройшов тренінг з тактики у Будапешті.

Про це повідомляється на сторінці волинських патрульних у Facebook.

Протягом двох тижнів 30 українських патрульних з усіх управлінь проходили курс підвищення кваліфікації з тактики дій на базі міжнародної поліцейської академії в столиці Угорщини. Головна мета цього тренінгу — обмін досвідом та набуття навичок з особистої безпеки та охорони осіб.

Як розповів 23-річний патрульний з Ковеля Олександр Муравчук, який повернувся з Будапешта, з українськими поліцейськими працювали спецагенти ФБР зі Сполучених Штатів Америки, навчання відбувалось у спеціальному тренінговому центрі, де все максимально наближено до реальних умов. Тут учасники вчились надавати домедичну допомогу пораненим та захищати перших осіб, пройшли тактичну підготовку (зачистка будівель з напарником, групою чи групами осіб, перевірка приміщень і автомобілів), щодня стріляли на полігоні з бойової зброї, покращуючи навички володіння нею.

«Цікаво, що ті інструктори рекомендують підходити до автомобіля чи евакуйовувати звідти осіб з боку пасажирських чи водійських дверцят. Загалом, під час навчання дізнався багато цікавого, познайомився з професійними поліцейськими з різних регіонів, усі здобуті навички потрібні для несення служби. Хоч нам вдається всі інциденти чи конфлікти згладжувати мирним шляхом, через спілкування, але хороша тактична підготовка – це пріоритет для поліцейського», – поділився Олександр.

 





 

До речі, хлопець змалку тягнувся до роботи в поліції та зброї, його батько також служив в поліції і вже вісім років перебуває на заслуженому відпочинку, вийшовши на пенсію в статусі підполковника.

Каже, що хотів піти в патрульну поліцію ще в першому наборі, але не дозволяв юний вік.

Нині ж він уже майже два роки заступає на чергування в Ковелі разом з вірним напарником Сергієм Матвіюком з Ратнівщини. Розповідає, що служба підходить, в першу чергу, через зручний графік та перспективність. Патрульний закликає йти працювати сюди тих, хто є свідомим, з чистою репутацією та хорошою фізичною підготовкою.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024