Світле: на дільниці привітали юнака, який голосував вперше. ВІДЕО

22 Липня 2019, 12:39
Світле: на дільниці привітали юнака, який голосував вперше. ВІДЕО 3182
Світле: на дільниці привітали юнака, який голосував вперше. ВІДЕО

72-річна Галина Дерев’янчук показує, що приготувала чоловікові на сніданок. Потому годує домашню птицю.

З хліва жінка виводить кобилу Машку. Її Любов Дерев’янчук називає годувальницею. Без коня у селі, каже, важко. У Світлому, що розташувалося посеред лісу, немає жодного магазину. Хліб людям доставляють двічі на місяць, – йдеться у сюжеті «UA:Волинь».

Після хатніх справ жінка збирається на виборчу дільницю. Пішки туди йти 30 хвилин.

«Треба йти голосувати, а за кого то й сама не знаю. Буду вибирати за кого голосувати. Хто його там знає», – каже жителька села Світле Галина Дерев’янчук.

 

 

Дорогою розповідає: автобуси у їхнє село не заїжджають. Найближчий населений пункт з аптекою та магазином за 10 кілометрів звідси. Усі 36 мешканців села – літні люди.

На лавці поблизу виборчої дільниці сидить 90-річний Афанасій Дерев’янчук. Він найстарший виборець у селі. Розповідає, що голосування ніколи не пропускає.

«Прихожу кожен раз. Прийшов метрів 500», – ділиться найстарший житель села Світле Афанасій Дерев’янчук.

 


 

У приміщенні старого ФАПу збирається проголосувати 18-річний Юрій Йовик. Хлопець прописаний у Світлому, однак живе у сусідньому селі. Сьогодні юнак голосує вперше.

 

Юрій Йовик
Юрій Йовик

 

Голова ДВК Валентин Дерев’янчук розповідає, 4 з 36 виборців голосуватимуть вдома. Hешта йдуть до старої хати на околиці села. 15-років тому тут була школа. Нині ФАП. Він працює двічі на місяць. Як і попередніх виборів, каже Валентин Дерев’янчук, явку очікують стовідсоткову.

«Поспілкуватися один з одним. Це добре то в дійсності свято. По приходять хоч друг друга побачать. Поважна причина, вибираємо депутатів», – каже голова ДВК № 070422 Валентин Дерев’янчук.

 


 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024