У Ковелі урочисто зустріли пауерліфтерів Ксенію Токар та Дениса Остапука

22 Липня 2019, 13:00
У Ковелі урочисто зустріли пауерліфтерів Ксенію Токар та Дениса Остапука 4464
У Ковелі урочисто зустріли пауерліфтерів Ксенію Токар та Дениса Остапука

У Ковелі урочисто зустріли чемпіонів світу з Пара пауерліфтингу Ксенію Токар та Дениса Остапука.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

У столиці Казахстану Нур-Султан відбувся чемпіонат світу з Пара пауерліфтингу, на який зібралися 441 спортсмен-паралімпієць з 78 країн. Серед переможців — ковельчани Денис Остапук та Ксенія Токар.

Читайте також: Ковельчани здобули золото у Казахстані

22 липня заступник міського голови Ігор Прокопів та головний спеціаліст відділу фізичної культури та спорту Дмитро Рижко, батьки, представники ГО «Спарта» зустріли на вокзалі тріумфаторів, які повернувся із змагань до рідного Ковеля.

Ігор Ярославович привітав Дениса та Ксенію, а також їх тренера Валерія Дружиновича з черговим успіхом, побажав і надалі натхнення та подальших перемог.

Довго не відпускали спортсменів рідні, друзі, які чекали їх на пероні.

Незважаючи на втому після далекої дороги, Денис Остапук та Ксенія Токар радо ділилися враженнями від перебування в Казахстані та розповіли, як нелегко їм дісталась перемога.

 






 

Нагадаємо, що перший день змагань став «золотим» для наших юних паралімпійців. Двічі в залі спорту піднімався прапор України і звучав гімн на честь вихованців Ковельського відділення Волинського центру «Інваспорт» Дениса Остапука та Ксенії Токар. Вони виступали в програмі першості світу (атлети до 20 років).

Денис блискуче виступив у ваговій категорії до 59 кг. Його «золотий» результат – 118 кг, і як назвали журналісти чемпіонату – це була дуже емоційна перемога.

А вже через три години другу золоту медаль в скарбничку нашої збірної додала Ксенія Токар (Ксенія – атлетка на візку). Їй не було рівних у категорії спортсменок до 41кг. Її «золотий» результат – 60 кг.

Ксенія та Денис не збираються зупинятись на досягнутому і уже розпочинають підготовку до чергових змагань.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024