Поблизу Ковеля відбулися військово-патріотичні табори

23 Липня 2019, 10:47
Поблизу Ковеля відбулися військово-патріотичні табори 2660
Поблизу Ковеля відбулися військово-патріотичні табори

Поблизу Ковеля відбувалися два військово-патріотичні табори: «Легіонер» для хлопців та «Оріяна» для дівчат.

Про це повідомляється на сторінці Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк у Facebook.

Навчання відбувалися сім днів, з 13 по 19 липня. У програмі таборів були різноманітні активності: заняття з техніки поводження зі зброєю, медицини, маскування, орієнтування. Військову тактику юнаки та дівчата відпрацьовували під час ігор у страйкбол та пейнбол. Також щодня учасники зміцнювались інтелектуально: здобували нові знання під час історичних гутірок та гутірок з ідеології; спілкувались один з одним на посиденьках біля вечірньої ватри. Серед учасників таборів були також і лучани.

«На «Оріяні» я здобула багато нових корисних знань та навичок, стала витривалішою. Найбільше мені сподобались заняття з орієнтування, медицини, гутірка про юридичний аспект володіння спеціальними засобами самооборони», – зауважила киянка Іванна.

До слова, в останню ніч учасники «Легіонеру» здійснили двадцятикілометровий вимарш, який став для них перевіркою на міцність та витривалість.

«Легіонер» – табір, який гартує тебе не тільки фізично, але й морально, виховує відповідальність за себе і побратимів. Завдяки «Легіонеру» я навчився не здаватись у найважчі моменти», – ділиться враженнями з таборування львів’янин Назар.

«Військово-патріотичні табори – це вагома складова національно-патріотичного виховання молоді, адже вони сприяють всебічному розвитку юнаків та дівчат, покращують їх фізичну форму; надають комплексну військову та медичну підготовку, оскільки заняття проводять досвідчені лектори, військові та учасники АТО. Навички, здобуті на таких таборах також можна застосовувати у цивільних умовах», – зазначив бунчужний табору «Легіонер», лучанин Андрій Сидор.

Захід організовували КЗ «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк» за підтримки Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА.

 







Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024