Луцьк: голобських депутатів звинуватили у руйнуванні історичних пам'яток

25 Липня 2019, 10:55
Луцьк: голобських депутатів звинуватили у руйнуванні історичних пам'яток 3633
Луцьк: голобських депутатів звинуватили у руйнуванні історичних пам'яток

У Луцьку на Театральному майдані невідомі активісти звинуватили депутатів Голобської селищної ради у руйнуванні історичних пам'яток.

У вступній екскурсійній розповіді йдеться про утворення Міжземелля між Луцьком і Європою. Як Сігізмунд благословив королеву Бону землею в районі сучасної Мельниці. Королева Бона тут відпочивала, побудувала дім, костел. Пізніше у частині Голобської волості побудували палац і садибний будинок Вільгів.  

Коли шановне панство жило і процвітало у Голобах побудували костел святого Михайла, який зараз відноситься до спадщини ЮНЕСКО. До розвитку селища також доклалися такі відомі роди як Підгородецькі, Потоцькі, Мяновські.

Після Другої Світової війни у костелі Михайла був склад, а у садибному будинку Вільгів – клуб і інтернат.

Все змінилося з моменту розпаду Радянського Союзу. Садибний будинок Вільгів у Голобах почав знищувати Валентин Преступа, а довершили місцеві голобчани, – йдеться на плакатах.

«Депутати Голобської селищної ради продовжують зневажати всі гарні пропозиції сталого розвитку і не бажають взяти на баланс садибний будинок Вільгів. Дах садибного будинку Вільгів провалився. Поліклініка стоїть пусткою, багато хто п'є водку і пиво або їде на заробітки, – образ українського селища на Волині», – зазначають активісти на саморобних плакатах.

 


 

Коментарі
25 Липня 2019, 14:42
Ви тільки почитайте хто в складі з депутатів у Голобах.Всі ті, що розвалили колгоспи і порозкрадали! І зараз кпадуть, брешуть і таємно приймають на сесії рішення.і отдна мова в Гарбарука:ну давайте спробуємо закрити, потім відкриєм.В мене тільки питання: як ви думаєте далі жити, коли все закриєте і продасте???Ви ж за 100 грн і батька продасте
25 Липня 2019, 16:45
Ото велика цінність -розвалюха колишніх панів, що знущалися над простим людом. Давно пора знести ті руїни і зробити для дозвілля людей гарний парк.
25 Липня 2019, 16:53
А колгоспи знищила держава, а не люди. В людей була робота, хліб на столі і до хліба... Села розквітали і розвивалися. Села-джерела самобутньої культури народу. Села-це як чисті потічки , що наповнюють ріку життя. Як жаль, що наші села гинуть.
25 Липня 2019, 22:35
А чим же прославилися ті Вільги, щоб так труситися над їх смердячим мотлохом, через який люди в селищі позбавлені гарної зони відпочинку. Викинути ті залишки руїн і насадити чудовий парк для наших нащадків.
26 Липня 2019, 02:11
Скільки срібних "трудоднів" заробив у симоненка - 15 чи 30?
26 Липня 2019, 11:51
Ви про що? В Голобах повне безаконня.І до чого тут депутати.Гарбарука потрібно до відповідальності притягати. Скільки грошей накрав. Лікарню закриває.Поліклініку обіцяв людям під квартири,а де вони? собі усе загріб.Скільки грошей відмив на стадіоні.Це бандюга номер один в Голобах.Хай відповідні служби перевірять його роботу.Це собака без совісті...Стільки накрасти.Що він для Голоб зробив? Тільки все позакривав,знищив,накрав....
27 Липня 2019, 03:07
Фізкультурника (Гарбарука)в АТО,вигнав мене з Голоб в Мосор
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024