Представники «Ковельводоканалу» зустрілися із головами ОСББ та ЖБК

02 Серпня 2019, 17:00
Фото ілюстративне 3366
Фото ілюстративне

У приміщенні актового залу Ковельського УВКГ «Ковельводоканал» відбулася зустріч керівництва управління з головами ОСББ та ЖБК.

Про це повідомляється на сайті «Ковельводоканалу».

Зустріч відбулася 29 липня.

На зустрічі були голови ОСББ «Мир-Ковель» (багатоквартирний будинок на вулиці Вербицького,6); «Весна» (пров.Шевченка,1); голови ЖБК «Гагаріна» (бульвар Лесі Українки,3а); «Юність» (вулиця Тімірязєва, 2) ; «Жовтень» (вулиця Косачів ,28); «Вежа» (вулиця Варшавська, 5в); «Мальви» (вулиця Сагайдачного, 6в).

На зустрічі обговорювали питання співпраці по впливу на боржників послуг водопостачання та водовідведення, вчасного проведення повірки квартирних лічильників, встановлення розподільчих засобів обліку, та комерційних лічильників на будинки.

Перед присутніми виступив начальник Ковельського УВКГ «Ковельводоканал» Юрій Рибачок, який звернув увагу присутніх на те, що станом на 1 липня 2019 року в службі обліку та збуту управління зареєстровано 20089 споживачів. Подякував сумлінним споживачам, які вчасно та в повному обсязі розраховуються за спожиті послуги. Проте є 132 абоненти боржники понад два роки заборгованість яких за послуги становить  930466 гривень.

«Ці боржники впливають на фінансовий стан підприємства і на можливість надавати якісні послуги іншим  99,7% користувачам. Ці «свідомі боржники» не платять споконвіку і роблять це усвідомлено. Це ті кого управління планує і мусить відключати. Не можна допускати ніяких привілейованих категорій споживачів і покривати збитки саме за кошти справних споживачів. Всі офіційні попередження про можливе відключення води рознесені споживачам(боржникам). Керівник підприємства звернувся до присутніх голів ОСББ та ЖБК з пропозицією  налагодити співпрацю у впливі на боржників по погашенню заборгованості та посприяти у проведенні відключень. Він наголосив,що керівництво управління не ставить за ціль припинити надання послуг, а ставить за ціль повернути кошти, які боргують підприємству роками», – зазначають у водному господарстві.

Юрій  Рибачок звернув увагу, що підприємство є комунальної форми власності. Тарифи на послуги водопостачання та водовідведення підлягають державному регулюванню. З 1 липня 2014 року тарифи на водопостачання та водовідведення для підприємства приймалися на рівні собівартості без врахування прибутку і вони є єдиним джерелом покриття витрат по наданню послуг. Окрім боргів Ковельчан щорічно підприємство втрачає 1,5-1,8 мільйон гривень обігових коштів, потерпаючи через системне підвищення цін на електроенергію, паливно-мастильні матеріали та зростання вартості розхідних матеріалів для ремонту і обслуговування обладнання.

В своїй промові керівник підприємства закликав голів ОСББ та ЖБК до співпраці у вирішенні всіх питань які виникають в наданні послуг водопостачання та водовідведення. У разі виникнення будь-яких проблем голови ОСББ  та ЖБК можуть завжди розраховувати на його підтримку та допомогу.

Під час проведення зустрічі обговорили і питання про передачу показників лічильників. Особливу увагу звернули на те, що одним із сучасних способів передачі показників є особистий кабінет. Присутнім головам ОСББ та ЖБК вручили покрокові інструкції як зареєструватися в особистому кабінеті.

Коментарі
02 Серпня 2019, 22:05
Відключати від мережі водопостачання і водовідведення квартиру боржника закон забороняє. Одна дорога - до суду з позовом про стягнення заборгованості...
02 Серпня 2019, 22:30
Відключать. Почитайте новий закон Про житлово-комунальні послуги, якій вступив в дію 01.05.2019.
03 Серпня 2019, 03:22
А конкретніше - стаття, частина, пункт...
13 Серпня 2019, 19:56
То ви вважаєте, що варто не платити, а чекати рішення суду і тільки тоді платити? Ще й судовий збір. Ще й пеню. У законі розділ ІІ ст.8 п.5 - читайте!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024