У Колодяжному відкрилася виставка ілюстрації до «Лісової пісні» Лесі Українки

03 Серпня 2019, 12:32
У Колодяжному відкрилася виставка ілюстрації до «Лісової пісні» Лесі Українки 5318
У Колодяжному відкрилася виставка ілюстрації до «Лісової пісні» Лесі Українки

Минуло 106 років відколи у невеличкому гірському курорті Сурамі (Грузія) на 42 році життя відійшла у вічність Леся Українка.

Аби вшанувати пам’ять великої української поетеси 1 серпня до Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки на мітинг-реквієм завітали прихильники її творчості, – повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

Поетичні твори Лесі Українки декламували працівники музею Оксана Данилюк, Катерина Волох та Оксана Боярчук.

На закінчення відбулося покладання квітів до підніжжя пам’ятника поетеси. Заупокійну літію відслужив священник Іван Оринчак.

 







 

У виставковій залі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки відбулась презентація книги Леся Українка «Лісова пісня» (місто Суми, 2019 рік) та відкриття виставки ілюстрацій до книги художниці Лариси Аполлонової.

Як розповіла Лариса Павлівна, у театрі, в якому вона працює, ставився спектакль на драму-феєрію «Лісова пісня», якось взявши книгу в художниці виникло бажання намалювати героїв такими, якими їх бачила і уявляла лише вона. Тому працюючи в техніці монотипія Лариса Павлівна доволі витончено, по-особливому зворушливо і надзвичайно цікаво передала образ кожного персонажу «Лісової пісні».

Про шлях ілюстрацій до створення книги захопливо та цікаво розповіла директор ТОВ «САН ДРУК» Оксана Уварова. Результат спільної праці цих творчих особистостей уже у вільному продажі, а виставка ілюстрацій у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки триває.

 








Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024