У Ковелі пікетуватимуть фірму російського олігарха?

12 Січня 2016, 10:07
1962

На своїй сторінці у Фейсбуці волинська журналістка Марія Доманська повідомила про те, що сьогодні, 12 січня, у Ковелі активісти будуть пікетувати склади фірми «Мегаполіс-Україна», яка «має бути в санкційному списку», бо «належить російському олігарху, який одночасно виготовляє зброю російським військовим».

Відомо, що представництво торгової компанії «Мегаполіс-Україна», яка є однією з найбільших українських дистрибуторських компаній, знаходиться у Ковелі на вулиці Ватутіна. Загалом же, центральний офіс – в місті Одеса на проспекті Шевченка, 4-А. Шість засновників цієї юридичної особи зареєстровані на Кіпрі, а саме – у містах Нікосія та Лімасол. Керівником компанії з 5 липня 2011 року є Левон Багдасарян.

За повідомленням Forbes Украина, на початку жовтня 2015 АМКУ запідозрив «Мегаполіс-Україна» у зловживанні монопольним становищем. За даними відомства, торік оптовий дистриб’ютор тютюнових виробів реалізував 99% всієї продукції галузі. Якщо порушення доведуть, «Мегаполіс-Україна» можуть розділити на кілька окремих підприємств і накласти штраф в 3,2 млрд гривень (10% від виручки). Розгляди не заважають компанії показувати позитивні результати. За перше півріччя 2015-го виручка компанії склала 21 млрд гривень, перевищивши аналогічний показник минулого року на 17,5%.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром