У Ковелі обвинувачених у розбої відпустили з-під варти

08 Серпня 2019, 18:00
У Ковелі обвинувачених у розбої відпустили з-під варти 4230
У Ковелі обвинувачених у розбої відпустили з-під варти

Двох затриманих осіб, які видавали з себе поліцейських і напали на ковельчанина, суд відпустив під домашній арешт.

Ковельський міськрайонний суд розглянув міру запобіжного заходу відносно затриманих двох уродженців міста Шполи Черкаської області Валерія Терехова та Володимира Кутаса.

Нагадаємо, торік ці два чоловіка (один з них раніше судимий) вчинили розбійний напад під виглядом співробітників поліції на 52-річного жителя Ковеля. Зловмисники дізналися, що приватний підприємець займається купівлею елітних автомобілів у Німеччині та продає їх на території України. Розуміючи, що через кордон волинянин їде з чималою сумою готівки, змовники вирішили заволодіти його коштами.

Достовірно знаючи маршрут пересування своєї жертви та його автомобіль, спільники передяглися у поліцейський однострій, виїхали на «службовому» транспортному засобі на трасу Ковель-Ягодин, дочекалися волинянина серед ночі на дорозі і дали йому вказівку зупинись. А потім, погрожуючи зброєю, почали вимагати віддати їм наявні гроші. Саме цієї миті псевдокопів схопили бійці відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Читайте також: Псевдополіцейські готували напад на ковельського продавця елітних авто

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ, слідчим управлінням ГУНП у Волинській області, під процесуальним керівництвом прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 187 КК України.

Наразі слідство обвинувачує розбійників у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 353 КК України, причому одного з них тільки за двома статтями.

Ухвалою суду від 6 червня 2019 року строк тримання їм було продовжено на два місяці – до 4 серпня включно.

До спливу зазначеного терміну судовий розгляд не завершено з об’єктивних причин, у зв’язку із чим прокурор подав до суду клопотання про продовження для обох строків тримання під вартою.

На засіданні суду 2 серпня прокурор Ігор Москаль наполягав на продовженні строку тримання під вартою, оскільки затримані обвинувачуються у вчиненні злочину, за який передбачено покарання у позбавленні волі на строк від 8 до 15 років, та через наявність ризиків ухилення від слідства та суду.

Однак колегія суддів у складі головуючого В’ячеслава Лесика, суддів Ірини Логвинюк та Олени Восковської зважила на те, що один з розбійників має на утриманні двох неповнолітніх дітей, другий проживає спільно з матір’ю, яка потребує його допомоги, також на позитивну їхню поведінку під час судового розгляду, а тому змінила міру запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт строком на два місяці, тобто, до 2 жовтня включно.

Також колегія суддів розглянула клопотання представника Всеукраїнського об’єднання «Журналісти проти корупції», яке надійшло на електронну адресу суду 22 липня 2019 року, про проведення відеотрансляції судових засідань у даній кримінальній справі на офіційному каналі You Tube «Судової влади України» в режимі он-лайн трансляції та клопотання про дозвіл на відеофіксацію судового засідання представниками та журналістами організації.

Клопотання мотивовано резонансом цієї справи, великою кількістю зацікавлених осіб, які не мають можливості бути присутніми в залі судового засідання, а також необхідністю забезпечення громадського контролю.

Суд задовольнив обидва клопотання.

Отже, розгляд даного кримінального провадження за номером 12018030110000502 (справа № 159/2105/19) за 5 серпня можна переглянути на офіційному каналі «Судова влада України» (http://court.gov.ua/affairs/online/).

 

Коментарі
08 Серпня 2019, 22:18
Сашка Долар відмазав
09 Серпня 2019, 01:45
Який тариф у Ковелі на звільнення з-під варти підозрюваних в скоєнні тяжких суспільно небезпечних злочинів? Через кого передавати?
09 Серпня 2019, 09:11
Все порешаем
09 Серпня 2019, 11:31
Цікаво судия довго вибачався перед ними, на коліна становився, щоб пішли ці ягнятка до дому? Поліції добра затріщина вийшла!
10 Серпня 2019, 03:17
Напевно виженуть слідчого за те, що закрив бандитів, заподіяв їх моральну шкоду. Хто тепер відшкодує упущену вигоду бандитам за час короткочасного затримання?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром