У Ковелі активісти зігнорували «виконкомівські» питання

14 Січня 2016, 09:00
1158

Широко анонсоване громадське обговорення проектів рішень новообраного виконкому Ковельської міської ради, в тому числі на сторінці заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука у Facebook, все ж відбулося, але його можна вважати «провальним».

На цю слушну ініціативу того ж таки Сергія Кошарука, який є керівником депутатської фракції БПП у Ковельській міській раді, прийшли лише представник громадської організації «Майдан гідності» Василь Марчук, який мав намір потрапити до виконкому, але туди «не пробився», та місцеві журналісти.

Організатор заходу новообраний член виконавчого комітету, підприємець Петро М’якота розповів присутнім, що вони разом із Сергієм Кошаруком, реалізуючи наміри транспарентності щодо підготовки та прийняття рішень колегіального виконавчого органу міськради, з врахуванням максимально широкого кола інтересів ковельчан, особисто телефонували до активістів, які претендували на членство у виконкомі,  в тому числі й до голови Всеукраїнського об’єднання «Комітет громадського спротиву» Миколи Печенюка.

«Зателефонував я до Печенюка Миколи Васильовича вчора, повідомив його, що буде таке засідання. Він мені через деякий період часу віддзвонився і сказав, що ніхто ні з ким не буде зустрічатися, бо в них є своє бачення, і вони можуть зустрічатися з губернатором, чи головою обласної ради… Чого такий підхід – не можу зрозуміти», – інформував Петро М’якота.

Варто нагадати, що місцеві активісти наприкінці минулого року намагалися увійти в склад виконкому «для забезпечення належного, повного і всебічного здійснення громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування щодо дотримання законності при прийнятті рішень, які будуть виноситись і ухвалюватись владою міста, не допущення і виявлення корупційних схем, протиправних дій влади».

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром