Розслідування авіакатастрофи в Скулині: за два роки ‒ ні кроку вперед

24 Квітня 2016, 17:01
1761

Розслідування падіння літака в Скулині Ковельського району в 2013 році досі триває.

Про це йшлося під час прес-конференції прокурора Волині Дмитра Чепіжака, ‒ пише ВолиньPost.

Зокрема прокурор області зазначив, що досі триває досудове розслідування. «Літак був зареєстрований у республіці Польща і в подальшому проданий громадянину України. Ця особа заперечила свою причетність до літака. В договорі купівлі літака наявний підпис, який не схожий із підписом останнього. Будь-яких офіційних даних про переміщення літака через кордон України немає», ‒ розповів він.

Проте СБУ не так впевнено говорить про походження літака. «На даний час у кримінальному провадженні надіслано ряд міжнародних доручень, направлених зокрема, на з'ясування питання походження літака, який розбився. За попередньою інформацією деякі частини літака належали раніше кільком літальним апаратам, які зареєстровані як в Україні, так і в одній з країн Європи. Дане питання досліджується. Очікується відповідь по міжнародних клопотаннях. У ході слідства встановлено, що цигарки, які знаходились в цьому літальному апараті, виготовлені за кордоном», ‒ йдеться у відповіді Служби безпеки України у Волинській області на інформаційний запит виданню.

Нагадаємо, як повідомлялося у пресі, в кукурузнику, що розбився під Скулином, загинув син начальника відділу з надзвичайних ситуацій Ковельської РДА Олександра Ромаха. На місці авіакатастрофи знайшли автомобіль у кюветі. Місцеві мешканці розповіли, що у контрабандистів був спільник, який, побачивши падіння, поїхав на місце катастрофи. Повертаючись назад, очевидно, не справився з керуванням і з'їхав у рів. Автівка була зареєстрована на ім҆'я Любові Ромах.

Прокурор зв’язків між кукурузником, який возив контрабанду, та чиновником не підтвердив. Що ж до третьої особи, яку місцеві мешканці називають спільником загиблих, то Дмитро Чепіжак розповів, що його допитали, але він заперечив будь-яку причетність до цих подій.

«Що ж до фігурантів справи, які загинули на місці події, у слідства наявні дані щодо перетину ними державного кордону за декілька днів в Польщу, однак відсутні дані щодо їхнього повернення в Україну. Це вказує на можливе їхнє незаконне переміщення в літаку на територію України… Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до придбання повітряного судна, здійснення польотів та організації контрабанди», ‒ зазначив Чепіжак.

Також він розповів, що були претензії з цього питання до органів слідства, і прокуратурою ініційовано притягнення їх до дисциплінарної відповідальності за неналежне розслідування.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024