У Ковелі начальника засудили за смерть підлеглого

19 Січня 2016, 17:16
1724

Завідувач майстернею Ковельського міжрайонного управління водного господарства поніс покарання за те, що один з його підлеглих загинув на робочому місці.

Чоловіка засудили до 5 років ув’язнення з 3-річним іспитовим терміном, ‒ пише Під прицілом.

Трагедія сталася у червні минулого року. Тоді на Ковельське МУВГ поклали завдання демонтувати недіючу насосну станцію Коритницької осушувальної системи.

Бригада працівників прибула на визначене місце та приступила до роботи. Чоловіки вирили котлован глибиною 2 метри, однак порушили техніку безпеки, та зсипали ґрунт надто близько до краю ями, а самі стінки котловану нічим не укріпили. Відтак, чоловік який заліз у яму та почав демонтовувати старі труби опинився в піщаній пастці – щойно робітник приступив до роботи, на нього звалилася стіна піску.

Попри те, що інші працівники миттю почали відкопувати чоловіка, врятувати його не вдалося. Він помер просто у ямі. Від сильного тиску піску на живіт та грудну клітку, в нього сталася асфіксія.

Завідуючий майстернею Ковельського МУВГ одразу ж доповів про інцидент своєму керівництву та матері загиблого.

Проти завідуючого правоохоронці відкрили кримінальне провадження за порушення правил техніки безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

В суді обвинувачений не визнав свою вину та свідчив, що винним в порушенні правил техніки безпеки слід вважати самого загиблого. Мовляв, того дня бригада робітників зібралася снідати, а тому сам підсудний відійшов від місця дислокації працівників. В цей час загиблий скочив у яму та почав працювати, що й призвело до трагедії.

Та все ж суд визнав завідуючого відділенням Ковельського МУВГ винним у злочині проти безпеки виробництва та засудив до 5 років ув’язнення з трирічним іспитовим терміном та позбавленням права займати посади, що пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у сфері виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, строком на 3 роки.

Крім того, з Ковельського міжрайонного управління водного господарства стягнули 150 000 гривень моральної шкоди на користь матері загиблого.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024