Кіндер хоче «розслідувати корупційні дії» по всій Волині

19 Січня 2016, 11:44
1261

Спочатку зробимо невеликий екскурс в недалеку історію. Якихось два місяці тому в мас-медіа з’явилося повідомлення про те, що у Волинській обласній організації ВО «Батьківщина» змінився очільник: замість Григорія Пустовіта новим лідером політичної сили «біло-сердечних» став (щоправда, зі статусом виконувача обов’язків) ковельський міський голова Олег Кіндер.

«З джерел, що заслуговують на довіру, стало відомо, що рішення про зміну лідера ухвалено сьогодні на засіданні бюро Волинської обласної організації ВО «Батьківщина», – йдеться у дописі.

Сенсаційну інформацію підхопили й інші видання. Ця неординарна політична подія на Волині викликала певний резонанс. Ось, наприклад, що написав наш читач в коментарі «А царь-то не настоящий!»: «Інформація журналістських «джерел, що заслуговують на довіру» є надзвичайно цінною, так як, за таких обставин, свідчить про двірцевий партійний «переворот» у Волинській «Батьківщині»!

Згідно норм чинного статуту Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», який зареєстровано зі змінами Держреєстрслужбою України наказом від 07.10.2014 р. № 611, «правом обрання голови територіальної партійної організації є її Конференція (загальні збори)».

Пункт 4.4.3. статуту декларує, що лише конференція (загальні збори) територіальної партійної організації наділена повноваженнями заслуховувати звіти і надавати оцінку діяльності обраних нею органів, в тому числі голови. Бюро територіальної організації партії (пункт 4.5.), хоч і є вищим керівним органом територіальної партійної організації на період між конференціями (загальними зборами), однак повноважень стосовно її голови – не має.

Компетенція бюро в кадрових питаннях обмежена обиранням за пропозицією голови територіальної організації його заступників і затвердженням розподілу обов’язків між членами бюро; затвердженням голів первинних та територіальних партійних організацій нижчого рівня. За погодженням з президією політичної ради партії має право звільняти з посади лише голів територіальних партійних організацій нижчого рівня – міських чи районних (пункт 4.5.1.).

Пунктом 4.6. статуту визначено, що голова територіальної партійної організації підзвітний щодо своєї роботи та роботи бюро партійної організації лише перед вищестоящими статутними органами партії. Єдиним статутним органом (пункт 5.3.3.), наділеним повноваженнями призначати та звільняти виконуючого обов’язки голови територіальної партійної організації до моменту обрання нового голови територіальної партійної організації, є президія політичної ради партії.

Таким чином, рішення бюро Волинської обласної організації ВО «Батьківщина» щодо «зміни лідера» Григорія Пустовіта на Олега Кіндера є грубим порушенням статуту партії. Звільнення та призначення в такий спосіб керівництва обласної організації є незаконним.

Втім, не будемо заглиблюватися у непрості стосунки партійних начальників-«батьківщинівців», нехай цією невдячною справою займається леді Ю.

Всього за місяць новоспечений лідер волинської «Батьківщини» Олег Кіндер видає доручення головам міських та районних партійних організацій. Журналісти нашого видання отримали цей «рескрипт» від своїх надійних «джерел» в партії. Про що тут йдеться?

У розділі «Організаційна робота з депутатами місцевих рад всіх рівнів» є цікавий пункт: «Ініціювати створення тимчасової слідчої комісії з розслідування корупційних дій в радах попередніх скликань». Відповідальними Олег Кіндер призначив голів міських та районних партійних організацій, депутатів місцевих рад, зрозуміло, від «Батьківщини».

Виходить так, що голова Ковельської міської парторганізації ВО «Батьківщина» і водночас секретар міськради Віра Федосюк отримала доручення Олега Олексійовича ініціювати створення тимчасової слідчої комісії з розслідування корупційних дій ради минулої каденції, яку очолював сам же пан Кіндер. У цій «царині» рада має свої неабиякі «здобутки»!

По-перше, за час шостої каденції (якщо точніше, то протягом 2011-2015 років) Ковельським міськрайонним судом притягнуто до відповідальності, як правопорушників, групу депутатів міської ради з фракції ВО «Батьківщина». Ось хто потрапив до цього переліку: голова постійної депутатської комісії з питань «господарки», старший брат мера міста Геннадій Кіндервідомий своєю неадекватною поведінкою (порушення законодавства про працю та податкових вимог; штраф – 510,00 грн.), голова депутатської фракції ВО «Батьківщина»Василь Дудка (корупційне правопорушення щодо фінансового контролю; штраф – 170,00 грн.), член «земельної» депутатської комісії Валентина Дубій, яка програла суд проти своїх виборців (корупційне правопорушення щодо фінансового контролю; штраф – 170,00 грн. та корупційне правопорушення щодо конфлікту інтересів; штраф – 3 400,00 грн.), член депутатської комісії з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку Людмила Ларіонова (корупційне правопорушення щодо фінансового контролю; штраф – 170,00 грн.), ну і сам міський голова Олег Кіндер (надання суду інформації, що не відповідає дійсності; штраф – 425,00 грн.).

По-друге, є ряд слизьких справ, за які могла би «взятися» не тільки тимчасова слідча комісія з розслідування корупційних дій, яку можуть створити у Ковельраді, але й місцеві правоохоронні органи: приватна забудова у прибережній зоні біля водосховища, оборудка з бомбосховищем на вулиці Сагайдачного, незаконне намагання мера Кіндера позбавити товариство «ВКП «Каскад» законних прав на майно, «захмарні» преміальні для вищих посадовців міської влади та інше.

У третьому розділі «Питання тарифної політики» є дуже слушне завдання: «Ініціювати створення тимчасових слідчих комісій на чолі із представником фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» щодо перевірки всіх постачальних організацій відповідної територіальної одиниці». У Ковелі за це знову відповідає Віра Федосюк та депутати її фракції, серед яких є директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко. Ну як не члену партії ВО «Батьківщина» Володимиру Івановичу самого себе перевіряти?!

Четвертий розділ партійного доручення повністю присвячений темі підтримки ОСББ. Як насправді у Ковелі міська влада «дбає» про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків свідчить хоча би ось ця публікація у місцевій пресі.

Ну, а далі партійні доручення «боса» волинських «біло-сердечних» стосуються кадрової політики та майбутніх виборів.     




Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39