У Ковелі владна «Батьківщина» здає Партії регіонів майно громади

22 Січня 2016, 09:00
1651

«Невмирущий» у Ковелі осередок Партії регіонів продовжує орендувати майно міської громади на вулиці Олени Пчілки в будинку № 17, який знаходиться в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Регіонали орендують тут 55,22 квадратних метрів і навіть ще 12 «квадратів» здають в суборенду луцькій землевпорядній фірмі.



Напередодні Революції гідності ковельський міський голова Олег Кіндерзадовольнив заяву ватажка місцевих регіоналів, депутата Ковельської міської радиВолодимира Матвєєва, підписавши розпорядження про надання організації Партії регіонів приміщення на вулиці Олени Пчілки в оренду до кінця 2016 року.

Дивним було й рішення Ковельської міської ради від 28 листопада 2013 року, яким ковельським регіоналам дозволено здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна на суму 23 174,00 гривень. Опозиційні до «біло-сердечної» влади депутати заявляли, що цей дозвіл надавався «заднім» числом, так як будівельні роботи фактично вже тривали. Таким чином, міська громада мала всі законні підстави зарахувати незаконно проведене покращення на свій рахунок, а недобросовісних орендарів-політиків покарати, в тому числі й розірванням договору.   

Пригадується, як уже після повалення режиму Януковича колишній мер міста, а тоді й нині депутат Ковельської міської ради Сергій Кошарук на пленарному засіданні 24 квітня 2014 року запропонував своїм колегам анулювати договір про оренду осередком Партії регіонів комунального майна, «виселивши» регіоналів.

«Хочу запропонувати визнати нікчемним такий договір оренди. Це приміщення в центрі міста краще надати тим, хто максимально долучився до подій, які відбувалися у Києві та по всій країні, людям, які ризикували своїм життям, громадським організаціям чи рухам. Краще нехай вони його займають, аніж Партія регіонів. На сьогодні невідомо, який юридичний статус має осередок регіоналів. Невідомо що вони там роблять, чим займаються, чи не підтримують сьогодні Януковича, який перебуває у Російський Федерації?» – закликав Сергій Кошарук.

Крім того, він попросив розглянути питання доцільності перебування головою депутатської бюджетної комісії Володимира Матвєєва, мотивуючи тим, що недоречно, щоб у такий час «ми дозволяли таким людям займати подібні посади і мати впливи на розподіл бюджетних коштів».

«Прошу підтримати даний депутатський запит», – виголосив міський голова Олег Кіндер.

Але голосувати «за» депутатський корпус, більшість якого належала до владної фракції ВО «Батьківщина», не поспішав, чим викликав обурення присутніх у залі громадян.

«Та проголосуйте! Чи Янукович наш президент? Ви депутати чи хто?», – намагався докричатися до народних обранців приватний підприємець і на той час координатор «Охорони порядку» Микола Печенюк.

«Стоїть питання на кону: ми даємо регіоналам далі оренду, чи ні?» – наполягав Сергій Кошарук.

Присутні на сесії громадяни почали аплодувати, закликаючи голосувати.

«Депутати ковельські, стидоба вам всім! Совість би мали!», – обурювався ходом голосування Микола Печенюк.

Щоб підтримати запит Сергія Кошарука забракло голосів. За словами Олега Кіндера, «депутатський запит переходить у формат звернення». Сергій Дмитрович подякував Олегу Олексійовичу та секретарю ради Михайлу Гетьману за те, що вони під час голосування підтримали його запит, і висловив жаль, що їхні колеги, тобто «тимошенківська» більшість, зовсім іншої позиції.

Тут можна було б поставити крапку, але через якихось двадцять хвилин депутати знову «заговорили» про приміщення, яке орендують регіонали. Слово взяв Роман Ляшук з «Нашої України».

«Я просто хочу пояснити тим людям. Ну, давайте вже дальше підемо. Давайте, може, розстріляємо ще Партію регіонів у нас. Тут два чоловіка [Володимир Матвєєв та Анатолій Соболєв, нині покійний, – ред.]. Всі знають моє негативне ставлення до Партії регіонів упродовж всіх цих років. Але давайте трохи думати головою. Є ж юридичні якісь аспекти. Якщо не буде у нас Партії регіонів, то не буде і договору оренди з ними. Логічно?! Правильно?! Але давайте не будемо, що я голосую проти Партії регіонів, то я молодець, красивий і мені медаль повісьте. Всі знаємо Францевича, Анатолія Анатолійовича. Вони не є погані люди», – заступився за регіоналів Роман Ляшук.

«До стінки ніхто нікого не буде ставити. Є закон і не треба перекручувати факти», – включився у розмову Сергій Кошарук.

«Ми прийшли на сесію з дуже хорошим настроєм, а Сергій Дмитрович підійшов до мікрофона, взяв бика за роги і поставив нас тут в дуже гарному світлі», – підвела фінальну «риску» депутатка-бютівка Олена Євсюк. Як не дивно, але регіонали в цій «орендній» дискусії відносно себе участі не брали.

24 липня 2014 року на сесії міськради Сергій Кошарук вкотре оголосив запит щодо розірвання договору оренди приміщення, у якому кубляться регіонали. Сергій Дмитрович запропонував там організувати координаційний пункт для збору і передачі коштів та усіх необхідних засобів учасникам АТО. Олег Кіндер зауважив, що «для того, аби вчиняти такі дії, треба, як мінімум, отримати відповідні звернення хоча б від якоїсь громадської організації». Мера знову-таки підтримав Роман Ляшук. Самі ж регіонали Володимир Матвєєв та Анатолій Соболєв вбачали у бажанні висилити їх з офісу політичну складову – адже досі не вийшли з лав одіозної партії. Більшість депутатів міськради завагалися, чи варто колег, хоч й з Партії регіонів лишати приміщення. Запит Сергія Кошарука не підтримали.    

Хоча за півроку до того, 22 лютого 2014 року, керівник волинських регіоналів Олександр Башкаленко оприлюднив звернення: «У цей непростий для всієї країни час я прийняв цілком усвідомлене рішення, з метою уникнення подальшого кровопролиття, нагнітання конфлікту, зупинення переслідувань та насильницьких дій щодо простих громадян – Волинська обласна організація Партії регіонів припиняє свою діяльність».

Тобто, обласної організації Партії регіонів немає, а осередок регіоналів у Ковелі, на чолі з Володимиром Матвєєвим, діє і продовжує орендувати майно громади міста, та ще й здавати його в суборенду!

Доречно було би також дізнатися: скільки ж у колишнього комуністичного «замполіта» Володимира Францевича насправді орденів Червоної Зірки? Два, чи все таки один?..


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024