Ковельрада «провалила» «гаражне» питання зятя Кіндера

29 Січня 2016, 11:20
1935

Депутати не підтримали скандальний проект рішення Ковельської міської ради відносно обміну гаражами, що мав відбутися між «Ковельтеплом» та майстром РЖКП №2 Геннадієм Кравчуком, який доводиться зятем голови постійної депутатської комісії з питань ЖКГ, старшого брата мера Геннадія Кіндера, з фракції ВО «Батьківщина».

Про маніпуляції місцевої влади з гаражами наше видання розповідало напередодні сесійного засідання. Згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України № 653 від 31 серпня 2009 року «Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів», у санітарно-захисній зоні котельні можуть бути розміщені тільки об’єкти, пов’язані з обслуговуванням даної котельні.

Коли під час сесії міський голова Олег Кіндер оголосив проект цього рішення, слово взяв керівник депутатської фракції «Солідарність», заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, попросивши об’явити п’ятихвилинну перерву, «щоб обговорити дане питання, бо багато інформації за вчорашній день з’явилося». Головуючий зробив антракт на 15 хвилин.

В обговоренні проекту взяли участь депутати різних фракцій, в тому числі й працівники виконкому міської ради. Після перерви Геннадій Кіндер, а слідом за ним і директор ПТМ «Ковельтепло», депутат від тієї ж «Батьківщини» Володимир Бойко, повідомили головуючого, що вони не приймають участь в голосуванні за проект, очевидно, щоб уникнути так званого «конфлікту інтересів».

Сергій Кошарук у мікрофон повідомив, що його фракція пропонує зняти питання з розгляду на доопрацювання. Але пропозиція «не пройшла»: її підтримали 16 депутатів, тобто не вистачило кількох голосів. Прийняти проект рішення в цілому теж не вдалося: «за» проголосували тільки 6 обранців громади.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024