Ковельчанин подав у відставку через незгоду із курсом нового Уряду

17 Січня 2015, 17:58
1489
«Моє звільнення – це незгода із курсом нового Уряду тотально реформувати лісову галузь. Я не хочу бути причетним до незваженої, непродуманої політики нової правлячої більшості», – голова Державного агентства лісових ресурсів України, ковельчанин Валерій Черняков.
 
Валерій Вікторович Черняков був призначений на посаду Голови Державного агентства лісових ресурсів України 25 березня 2014 року. Проте вже 14 січня 2015 року Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням № 5-р звільнив керівника лісового відомства із займаної посади. 
 
26 грудня 2014 року глава Держлісагенства України написав заяву про відставку, мотивувавши таке своє рішення відсутністю в правлячій більшості представників ВО «Свобода»: «Після революції Гідності партія взяла на себе відповідальність в тому числі і за діяльність державного лісового агентства. І я вважаю, що ми з честю пройшли через всі випробування. Після дочасних парламентських виборів був сформований новий уряд і я надаю можливість новому очільнику МінАПК самостійно сформувати нову команду і реалізувати своє бачення реформування галузі», – викладено в заяві.
 
Сьогодні Валерій Черняков звернувся до колег-лісівників із роз’ясненнями мотивів своєї відставки з посади голови Державного агентства лісових ресурсів України.
 
«Вважаю для себе не прийнятним, перебувати на посаді, коли намагаються приватизувати державні ліси, які завжди вважалися всенародним надбанням. Такий тимчасовий зиск може обернутися для українського народу втратою лісів, їх національного багатства. Разом з тим, не хочу брати на себе відповідальність за мораторій на експорт лісу – кругляка, і спостерігати, як занепадає лісова галузь, зростає рівень безробіття на селі, а головне – бюджет країни недоотримає коштів», – цитує слова політика прес-служба Держлісагентсва України. – «Я сподіваюся, що Революція Гідності показала владі, що досить обдурювати громадян, забирати у них законне право розпоряджатися тим, що поправу належить українському народу. Маю глибоку віру, що лісівнича громадськість, науковці, звичайні працівники зможуть зберегти наші ліси, які наші з Вами діди, батьки плекали цілими поколіннями».
 
Колишній Голова Держлісагентсва,  щиро дякуючи десяткам тисяч працівників «лісівничої родини» України за спільну командну роботу, відзначив, що попри непростий для країни час у 2014 році лісова галузь держави досягла найвищих економічних показників господарювання: до державної казни вдалося привнести майже 2 мільярди гривень; на 11% піднялась зарплата по галузі; зменшено на 36% незаконні рубки лісу і, водночас, на 18% збільшено випуск продукції переробки. Головне – висаджено 50 тисяч гектарів нових лісів.
 
Валерій Вікторович висловив вдячність усім працівникам галузі за підтримку українського війська, в тому числі й тих лісівників, які, ризикують своїм життям, боронять і будуть захищати Неньку-Україну: «За весь період проведення АТО лісівники допомагали Збройним Силам, Нацгвардії, бійцям спеціалізованих батальйонів добровільними внесками, продукцією власного виробництва – пиломатеріалами, дровами, продуктами харчування, речами, технікою. Вічна пам’ять тим лісівникам, які віддали своє життя за Незалежність країни!».
 
Попри свій політичний демарш, Черняков вірить, що громаді «все ж таки вдасться відстояти галузь і не дозволити ганебний процес приватизації, який, знову ж таки, вигідний олігархам, яким не важливо, що буде з лісами потім». 
 
«Я переконаний, що лісова галузь України в майбутньому буде розвиватись європейськими стандартами. І жодні зацікавлені у привласненні галузі політики, бізнесмени не зможуть стати на заваді згуртованості, колективному розуму, силі і наполегливості лісівників. Слава Україні!»,– покладається на прийдешнє наш земляк-ковельчанин Валерій Черняков.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром