Кіндер каже, що через Держказначейство Ковель втратив 2 мільйони гривень

20 Січня 2015, 15:14
1875

Через затримку 7 мільйонів гривень у Держказначействі влада Ковеля не змогла покласти їх на депозит у державний банк та заробити для міста до 2 мільйонів гривень відсотків.

Про це розповів міський голова Ковеля Олег Кіндер під час засідання колегії ОДА у вівторок, 20 січня, - пише «ВолиньPost».

За його словами, 7 мільйонів гривень були коштами територіальної громади Ковеля, а тому тільки влада міста могла визначати, як ними розпоряджатися. 

Натомість начальник Головного управління Державного казначейства України у Волинській областіМихайло-Мирослав Леміщак зауважив, що 7 мільйонів – це державні кошти.

Також він звернув увагу, що у 2014 році місцеві ради на Волині брали більше 350 короткострокових та середньострокових позичок на суму 222 мільйони гривень. Частину із них брав і Ковель.

Також Олег Кіндер відзначив, що місту досі не заплатили 1,6 мільйона субвенції із держбюджету на будівництво комунальних доріг, хоча всі «платіжки» нібито подавали вчасно.

Леміщак відповів, що насправді субвенція становить лише близько 700 тисяч гривень, а не проплатили їх тому, що документи подали 29 грудня 2014 року, коли Держказначейство і так «завалили платіжками».

Натомість голова Волинської ОДА Володимир Гунчик дорікнув Кіндеру, що той в 2014 році не брав участь у жодній апаратній нараді. Також він відзначив, що в ОДА не мають наміру «дискримінувати» Ковель, адже для Гунчика «немає улюблених міських голів».

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024