У жінки з Ковельського району суд відібрав двох малолітніх дітей

22 Січня 2015, 16:55
1214
Ковельська райдержадміністрація, діючи як орган опіки та піклування, звернулась до суду із позовом про відібрання у мешканки села Мощена двох неповнолітніх дітей. 
 
Ще 19 грудня 2014 року виконавчий комітет Мощенської сільської ради через загрозу життю та здоров’ю дітей прийняв рішення про негайне їх відібрання та переведення в лікарню, оскільки вони проживали на той час в умовах антисанітарії, залишені матір’ю без належного догляду на невизначений період під опіку 83-річної бабусі, в будинку були відсутні продукти харчування. 
 
В судовому засіданні представник позивача Микола Левчук додатково пояснив, що матір та її співмешканець постійно зловживають спиртними напоями, а бабуся через похилий вік не має можливості здійснювати нагляд за дітьми. На початку грудня 2014 року діти вже вилучались із сім’ї та перебували в лікарні, після чого була проведена профілактична бесіда із жінкою, якій, зрештою, повернули малечу. Однак 19 грудня при відвідуванні цієї неблагополучної сім’ї було виявлено, що діти не мають їжі, одяг на них брудний, а матір відсутня, інші мешканці перебувають в стані сп’яніння. 
 
На даний час малеча перебуває у Волинському обласному будинку дитини. 
 
Мощенський сільський голова Анатолій Ліщук позов теж підтримав та пояснив, що діти в цій сім’ї не мають елементарних умов для життя та розвитку, найменша дитина перебуває на штучному вигодовуванні, але запаси харчування відсутні. Матір веде аморальний спосіб життя, народила від різних чоловіків, а на даний час взагалі залишила село і місце її перебування не відоме.
 
Заслухавши пояснення сторін, суд повністю задовольнив позов.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024