Хабарництво, данина «Правому сектору» – ковельським журналістам розповіли як митники «розводять» на гроші

22 Січня 2015, 10:45
1511

Читачі нашого видання у коментарях розповіли про схему хабарництва, яка, нібито, діє на Ягодинській митниці.

1.Працівники Ягодинської митниці за те, що ти везеш товар з Польщі ( навіть якщо вкладаєшся в норми 50 кг та 500 євро) вимагають від 100 до 300 гривень. Гроші потрібно давти якимось невідомим особам в цивільному котрі знаходяться на території митниці. Це для того, щоб самого митника не «спалили». Якщо відмовляєшся платити погрожують поставити на якийсь там облік, нібито ти контрабандист. Ну і звичайно проходити митний огляд ти будеш дуже довго.

2. Митники беруть по 200 гривень з осіб які їздять на авто з польськими, литовським номерами і якщо ти не вспів вивезти автомобіль раз в 5 днів. Гроші даються таким же чином як і в п.1. 3. Особи які везуть в Польщу сигарети платять по 20-50 гривень з блока. Тобто якщо везеш 10 блоків платиш 200-500 гривень.

4. Всім, крім митників відомо, що в Україні відмінені доручення на авто. Але про це не знають тільки митники. І якщо ти їдеш на авто наприклад свого брата, з тебе також вимагають 50-100 гривень. Іноді пропозиція передзвонити на гарячу лінію і поцікавитися цим питанням їх зупиняє і вони великодушно тобі дають право виїхати.

5. Митники похваляються що платять «дань» правому сектору і тому їм всерівно, що на них хтось десь там кудись поскаржиться. Судячи з того, що правий сектор відмовляється люструвати митників, схоже що це правда. Тим більше сестра Дружиновича працює на митниці.

6. Прикордонники спеціально створюють черги і потім за прискорення в проїзді поза чергою беруть 100 гривень. Спосіб давання хабара такий же як і в митників. Біля нього постійно крутиться «пінгвін» (так їх назвали люди), якому і потрібно давати кошти.

Ото менше потрібно проводити «круглих», «квадратних» і т.д., столів, а щось робити.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024