У Ковелі скоєно напад на громадського активіста

24 Січня 2015, 14:27
1177
Інцидент трапився у п’ятницю, 23 січня, близько 16-ї години у вестибюлі Ковельської центральної районної бібліотеки. Потерпілим є Володимир Косцьов’ят, який нещодавно разом з іншими активістами вручав керівникам місцевої влади та правоохоронних органів пропозиції та вимоги від ініціативної групи.
 
Володимир Косцьов’ят перебував за останнім столом у читальному залі, переглядаючи газети, коли до нього підійшов худорлявий чоловік.
 
«Ти що, такий крутий перець?!» – зухвало запитав незнайомець.
 
«Що ти маєш на увазі?» – перепитав активіст.
 
«Вийдемо у вестибюль!» – запропонував чолов’яга.
 
У вестибюлі на той час нікого не було. Грубо матюкаючись, нахаба вийняв з куртки газовий балончик і досить відпрацьованими рухами пирснув Володимиру Косцьов’яту в очі та рот, а після цього швидко накивав п’ятами.
 
Директор бібліотеки, заслужений працівник культури України Галина Божиктелефоном викликала міліцію. Десь через півгодини сюди прийшов дільничний, старший лейтенант міліції Олександр Устимук. Так довго йшов міліціонер, мабуть, тому, щоб приміщення добре провітрилося від газу. 
 
Потерпілий дав пояснення і звернувся до міського відділу УМВС із завою про напад. Правоохоронці вже встановили особу нападника. Ним виявився 40-річний ковельчанин Валерій Цимбалюк, який проживає на вулиці Смірнова. Кажуть, що він використовував газовий балончик «Терен». 
 
Відомо, що Володимир Косцьов’ят дуже жорстко критикує діяльність начальника Ковельського міського відділу УМВС полковника міліції Івана Тусята міжрайонного прокурора Василя Лопоху
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024