У Ковелі претендентів на землю побільшало. Окрім учасників АТО у черзі афганці та чорнобильці

30 Січня 2015, 13:30
1557

У місті Ковелі за 30 років не надавали земельних наділів афганцям та чорнобильцям , а зараз  їх включили до числа тих кого на рівні з учасниками АТО першочергово потрібно забезпечити землею. Такий порядок речей послужив причиною сварки між громадським активістом Олександром Гечом та міським головою Олегом Кіндером.

Меру міста зауваження видалися образливими: «Ви не хаміть і не ображайте», - сказав він у відповідь на обурення Геча з приводу «земельних справ», які чи не на кожній сесії стають «яблоком розбрату». У відповідь Кіндеру громадський діяч заявив: «Коли в країні війна і сама державність України може втратитися – єдиними пільговиками до закінчення війни можуть бути лише наші воїни. Хто має сумніви в цьому – будь ласка спробуйте уявити себе на війні, на передовій… Якщо з наявних 110-ти ділянок завтра роздати 88, людям котрі вже написали заяви, то вже через тиждень виникне серйозна проблема, тому що багато бійців просто не в курсі цих розподілів».

Геч розповів, що наразі створена громадська група, яка контролюватиме земельні питання. Він також запропонував внести в рішення міськради поправки «до закінчення війни надавати земельні ділянки сім'ям загиблих та поранених бійців».

Жвавості до ситуації внесла депутат Ковельради Віра Федосюк, яка вирішила подискутувати.  Очевидно обраниці грромади не терпілося висловити свою думку, адже навіть не дочекавшись закінчення монологу Геча, депутат, склавши руки, вже стояла над мовцем.

Тим часом міський голова обурився – на його думку принизили афганців та чорнробильців: «Хто вам надав право принижувати чорнобильців? Де ви були коли був Афган», - гукнув він.

«Справжні афганці не будуть проти, що бійці на передовій зараз більш достойні тих земельних участків», - кинув у відповідь Геч.

Врешті Кіндер порадив Гечу разом з сином доводити патріотизм на передовій.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024